Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της χώρας

zoupis zaxarias

Του Ζαχαρία Ζούπη

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό της με τίποτα πια και ο Αλέξης Τσίπρας τον βαθύ λαϊκισμό, τον τυχοδιωκτισμό και την ροπή του στο ψέμα. Λογικό είναι. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν πια στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστά επιπέδου 13% έως 15%. Μιλάμε για κατάρρευση, για μεγάλη κατάρρευση που τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι πρόκειται για τάση μη αντιστρεπτή.

Αυτοί που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ τον εγκαταλείπουν αισθανόμενοι οργή, προδομένοι, εξαθλιωμένοι από τις πολιτικές αυτής της περίεργης , ανερμάτιστης αριστεροακροδεξιάς Κυβέρνησης. Λογικό όμως και για άλλο ένα λόγο. Ότι μέτωπο άνοιξε η Κυβέρνηση για να εμφανίσει και ολίγον αριστερό προφίλ οδήγησε σε ήττα. Θυμηθείτε την εξαγγελία για Συνταγματική αλλαγή. Ασχολείται κανείς, την θυμάται κανείς; Θυμηθείτε την προσπάθειά της να γίνουν οι επόμενες εκλογές με απλή αναλογική. Αποτέλεσμα μηδέν, αφού δεν μπόρεσε να « δουλέψει» τα κόμματα της Κεντροαρστεράς. Θυμηθείτε όμως πάνω απ΄όλα την φοβερή και τρομερή προσπάθεια να τα βάλει υποτίθεται με την διαπλοκή και τον φοβερό διαγωνισμόshow. Ήρθε η απόφαση του ΣτΕ και ο Νίκος Παπάς και η Κυβέρνηση ακόμα τρέχουν αφού εξευτελίστηκαν και τώρα δεν επιστρέφουν σαν φτηνοι μπαταχτσήδες και τα χρήματα της πρώτης δόσης που έδωσαν οι υποτιθέμενοι νέοι Καναλάρχες δίχως Κανάλι . Και το πιο αστείο. Ούτε ένα βιβλίο Θρησκευτικών δεν μπόρεσαν , δεν τόλμησαν να αλλάξουν. 

Πως λοιπόν να μην είναι εκνευρισμένοι, ζαλισμένοι, πανικόβλητοι. Δεν βλέπετε όμως και την εικόνα της; Ο Ζουράρις δηλώνει ότι δεν τρέχει και τίποτα αν μας πάρουν τα νησιά, αφού θα τα ξαναπάρουμε! Ο Παρασκευόπουλος θυμάται ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας και ότι πρέπει να δούμε πως θα ενσωματωθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο πολιτικό σύστημα! Ο Υπουργός Άμυνας πάει υπερήφανος στο Καστελόριζο συνοδευόμενος από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,του Κόμματός του και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, χωρίς να έχουν πρόβλημα να φωτογραφηθούν μαζί . Ο Πολάκης μιλάει επί παντός επιστητού εκτός από τα Νοσοκομεία που έχουν διαλυθεί. Ο Αλέξης Τσίπρας βάζει 20 στον Φίλη και λίγες μέρες τον αλλάζει από Υπουργό, πιεσμένος από το Αρχιεπίσκοπο και τον Καμένο που δηλώνει ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση αν του το ζητήσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας! Είναι Κυβέρνηση αυτό το σχήμα που μας κυβερνάει;

Πάμε τώρα στα γεγονότα της ημέρας, στην τεχνητη κρίση που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Πρωθυπουργός. Δεν ήξερε ότι ανακοινώνοντας μέτρα παροχών θα συναντούσε αντιδράσεις από τους εταίρους δανειστές; Μα ασφαλώς το ήξερε. Μα γι’ αυτό ακριβώς το έκανε αφού πρώτα απείλησε με εκλογές ,κάτι που έκανε τους εταίρους να γελάσουν. Το έκανε γιατί το πάει σε εκλογές; Δεν νομίζω. Εκτιμώ ότι το έκανε για να δημιουργήσει ένα εκ νέου πολωτκό κλίμα διχασμού, καταγγέλοντας πάλι ξεδιάντροπα εφιάλτες, δοσίλογους και μη πατριώτες. Αποδεικνύοντας ότι δεν ειναι μόνο κυνικός,αλλά και επικίνδυνος. Γιατί; Μα γιατί απέτυχε πλήρως στην διαπραγμάτευση. Υποσχέθηκε ότι θα κλείσει την 2η διαπραγμάτευση και αυτή πάει ,όποτε πάει. Υποσχέθηκε ένταξη στην Ποσοτική χαλάρωση και έχασε μ΄αυτά που κάνει την συνεδρίαση της Ευρωπαικής Τράπεζας του Ιανουαρίου. Ανέβασε τις σημαίες του γενναίου κουρέματος του χρέους και ήρθε πανηγυρίζοντας για μείωση συνολικά κατά 45 δις.ευρώ, μέχρι το ...2060! Μίλησε για έξοδο στις αγορές και τις αγορές πια δεν τις βλέπουμε ούτε με κιάλια. Μίλησε για 2017 έτος ανάπτυξης και με την πολιτική αβεβαιότητα που δημιούργησε, αλλά και τα μέτρα 3,5 δις ευρώ ( νέοι φόροι ,νέες μειώσεις συντάξεων).

Γι αυτό το έκανε, προσπαθώντας να «ρεφάρει». Ξέχασε όμως ότι το ίδιο κόλπο δεν πιάνει. Έτσι ξέμεινε από φίλους, δεν έπεισε κανένα για την κοιωνική ευαισθησία του αφού στος δημοσκοπήσεις φαίνεται να εισέπραξε μόλις 1%- 1,5%, οδήγησε την χώρα σε πολύ επικίνδυνο σημείο και κινδυνεύει να οδηγηθεί σε εκλογές , θέλει δεν θέλει αφού οι πολιτικές εξελίξεις δεν ελέγχονται κατά το δοκούν.
Όλα δείχνουν ότι 2017 θα είναιμια χρονιά δύσκολη για τον Α.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλά πριν απ΄όλα για την χώρα και την ζωή όλων μας.

Pin It

eep logo