Δεν υπάρχει σωτηρία όσο κυριαρχεί ο εθνολαϊκισμός

1 zoupis zaxarias

Του Ζαχαρία Ζούπη

Κάποιοι ξαφνιάστηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου για τον Σώρρα που αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύεται ότι ο εν λόγω «μεγιστάνας» έχει περιουσία πάνω από 600 δισ. ευρώ! Αιφνιδιάστηκαν όταν έμαθαν ότι υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που πλήρωσαν 60 ευρώ ο καθένας για να κατακλύσουν τις εφορίες ζητώντας να πληρώσουν τα χρέη τους από τα ομόλογα των 600 δισ. ευρώ , ότι χιλιάδες Έλληνες – επιστήμονες ανάμεσά τους – πίστεψαν ότι υπάρχει ένας θεόσταλτος αγγελιοφόρος που μπορεί να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας , αλλά και τα δικά μας χρέη! Κακώς όμως ξαφνιάστηκαν. Τι άλλο έπρεπε να γίνει για να καταλάβουν ότι ζούμε στην χώρα του παραμυθιού, της συνωμοσιολογίας , της πίστης ότι ενώ τα κάναμε όλα καλά σ΄αυτή την έρμη χώρα κάποιοι που μας επωφθαλμιούν χρόνια θέλησαν να μας τσακίσουν. Έτσι... επειδή έχουν συμφέροντα, επειδή είναι ανθέλληνες ή μισούν τον ήλιο μας .

Κακώς ξαφνιάστηκαν, γιατί σ΄αυτή την χώρα ακούσαμε τα πάντα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Αυτή η χώρα κυβερνάται σήμερα μάλιστα από μια αριστεροδεξιά Κυβέρνηση που υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, ότι θα τα καταργήσει με ένα Νόμο, ένα Άρθρο ενώ θα κάνει ταυτόχρονα τις αγορές να χορεύουν σε ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρώπη να υποκλίνεται στην Ελληνική λεβεντιά. Αυτή η χώρα κυβερνάται από μια Κυβέρνηση που ακόμα και μετά από μια διαπραγμάτευση φιάσκο, το ψευτοδημοψήφισμα της πλάκας και της εξαπάτησης του λαού συνέχισε να υπόσχεται κάποιο «παράλληλο πρόγραμμα» κλείνοντας το μάτι και υπονοώντας ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε το 3ο Μνημόνιο, αφού στην πράξη θα κάνουμε άλλα, θα κάνουμε «τα δικά μας»... Πολίτες τους πίστεψαν. Πολίτες γοητεύτηκαν από όλα αυτά όλο αυτά τα παραμύθια, πολλοί από τους οποίους λένε πια ότι φανταστεί κανείς για να δικαιολογήσουν τις αλεπάλληλες κωλοτούμπες, τα συνεχή ψέμματα, την ανοικτή εξαπάτηση. Τώρα πια είναι γοητευμένοι και από τις σειρήνες της εξουσίας.

Πολλοί από αυτούς πίστευαν τα δις ευρώ που θα έστελνε ο Πούτιν και η Κίνα. Αποδέχονταν και αποδέχονται τις θεωρίες του επαχθούς και επονείδιστου χρέους που ασφαλώς και θα διαγραφεί. Δέχονταν ότι μας ψεκάζουν. Θεωρούσαν ότι υπάρχει άπειρος πλούτος από τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτουμε που θα μπορούσαν να μας κάνουν όλους σχεδόν εκατομμυριούχους και να ζούμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.

Αντί για όλα αυτά συνεχίζουν και συνεχίζουμε και όσοι δεν πιστεύαμε όλες αυτές τις ανοησίες να πληρώνουμε τα αποτελέσματα όλων αυτών των μυθευμάτων μέσα σε ένα αηδιαστικό, επικίνδυνο ρεύμα εθνικολαικισμού παρόμοιο με αυτό που «ανησυχεί» τον κ. Τσίπρα όταν μιλάει σε διεθνή Φόρα! Υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει πως αυτό ακριβώς το ρεύμα λαϊκισμού, ανορθολογισμού και αντισυστημισμού, αλλού συνδεδεμένο και με στοιχεία ρατσισμού, τροφοδοτεί την ακροδεξιά. Υποκρίνεται πως δεν καταλαβαίνει ότι ανοίγοντας τον ασκό του αιόλου και συνεχίζοντας να παίζει με τα σκοταδιστικά, αντιευρωπαικά, συνωμοσιολογικά ίδια παιχνίδια σε νέες εκδοχές, οδηγεί την χώρα σε καταστροφή και την κοινωνία σε πνευματικό, ιδεολογικό Μεσαίωνα .

Γι αυτό, οι διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς – Δεξιάς φαίνεται να έρχονται πιο πίσω και ως βασικός, απαραίτητος πολιτικός στόχος προβάλει η ανάγκη ενός ενιαίου Μετώπου λογικής, μεταρρύθμισης, ευρωπαϊσμού,αλήθειας που θα καταγάγει οριστική, τελεσίδικη νίκη κατά των δυνάμεων του ψέμματος, του τυχοδιωκτισμού, της καθυστέρησης.
Αφού συμβεί αυτό, ας συγκρουστούν οι διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές προσεγγίσεις, Σήμερα επείγει η σωτηρία της χώρας, η απαλλαγή από κάθε τι που διανοητικά, πολιτισμικά, οικονομικά μας κρατάει στο τέλμα.

Pin It

eep logo