Ο Πειραιάς δεν πρόκειται να γίνει η χαβούζα της Αττικής

1 karydis dimitris

Του Δημήτρη Καρύδη

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο κ.Βορίδης και ζητά να έρχονται τα λύμματα του Δήμου Σαρωνικού στην Ψυτάλλεια.

Είναι εξοργιστικό και θλιβερό ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ να συμπεριφέρεται ως ωμός πολιτικάντης και μαυρογιαλούρος γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το δίκιο και την ευθύνη που έχει η Ανατολική Αττική να αναλάβει τα βάρη που της αναλογούν.

Αυτό άλλωστε επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ειδικοί επιστήμονες, λέγοντας ότι η περαιτέρω επιβάρυνση του δικτύου και της Ψυτάλλειας, την μετατρέπουν σε μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί με ανυπολόγιστες ζημιές για το λεκανοπέδιο.

Η ΝΔ, οι βουλευτές της στον Πειραιά και ο κ. Μητσοτάκης που την περασμένη εβδομάδα έκανε περιοδεία στον Πειραιά, οφείλουν να καταδικάσουν ανοικτά αυτού του είδους τις πελατειακές αντιλήψεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Είναι πρωτοφανές επειδή δεν μπορούν να βρουν άκρη στην Ανατολική Αττική, τι να κάνουν με τα λύμματά τους και πως θα τα διαχειριστούν, βρήκαν την εύκολη λύση να τα στείλουν στην Ψυτάλλεια. Και δεν είναι μόνο ο Βορίδης από την ΝΔ αλλα και ο Φιλίππου από τον ΣΥΡΙΖΑ αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού.

Σε ότι θέμα δημιουργεί πρόβλημα στις προνομιούχες περιοχές τους ( πχ. λύμματα, σκουπίδια) όχι μόνο δεν θέλουν να βρουν λύση, αλλά το μεταφέρουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Όμως δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη. Ο Πειραιάς δεν πρόκειται να γίνει η ΧΑΒΟΥΖΑ της Αττικής. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν κάτι τέτοιο. Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχης και όλοι οι φορείς είναι μια γροθιά απέναντι στην υποβάθμιση του Πειραιά.

Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί το Φεβρουάριο του 2012 και μετά από σκληρή αντίδραση όλων των βουλευτών του Πειραιά, οι απαράδεκτοι σχεδιασμοί για την ποιότητα ζωής στον Πειραιά, με την μεταφορά των λυμμάτων του Σαρωνικού και της Παλλήνης ναυάγησαν πανηγυρικά.
Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Pin It

eep logo