Άμεση ανάγκη για πολιτική αλλαγή!

1 zoupis

Του Ζαχαρία Ζούπη

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας για την αξιολόγηση και αν η πλειοψηφία της Κ.Ε και της Κ.Ο συμφωνεί ακόμα και μ΄αυτά που φέρεται να έχει συμφωνήσει (μείωση αφορολόγητου, μείωση συντάξεων κ.ά). Αυτό που είναι πάντως φανερό, είναι ότι ο Πρωθυπουργός έχει αυτοπαγιδευτεί.
- Είχε μια δύσκολη, αλλά συγκεκριμένη και σαφή ατζέντα για την δεύτερη αξιολόγηση και τα κατάφερε να συζητάει τα πάντα και εφ όλης της ύλης, καταφέρνοντας να βρίσκεται προ πολύ σκληρών νέων μέτρων.
- Ενώ με επιστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης καλούνταν το Δ.Ν.Τ να συμμετέχει, ξαφνικά αποφάσισαν να το βαπτίσουν ως persona non grata και να απαιτούν να φύγει, θεωρώντας ότι θα αξιοποιήσουν διαφορές των δανειστών. Κατάφεραν να τους ενώσουν όλους εναντίον μας και το Δ.Ν.Τ να παίζει αναβαθμισμένο.
- Ενώ οι ίδιοι ανακοίνωναν ότι θα κλείσουν την αξιολόγηση μέχρι τον Δεκέμβριο («γιατί χανόμαστε» αναφωνούσε ο Ε. Τσακαλώτος), μπαίνουμε στον Απρίλιο και τα παιδία παίζουν. Η αξιολόγηση παρατείνεται στο διηνεκές με βαρύτατες επιπτώσεις στην Οικονομία.
- Ενώ ολα φαίνονται θολά και οι οπλαρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να συμφωνούν μεταξύ τους σε βασικά θέματα (ο Α. Τσίπρας δεν «μιλάει» με τον αρμόδιο για την διαπραγμάτευση Υπουργό του Ε. Τσακαλώτο, ο Π. Σκουρλέτης σηκώνει τις σημαίες του μη «ξεπουλήματος» της ΔΕΗ κ.ά ).
- Ασφαλώς οι προαναγγελίες για μείωση του χρέους έχουν ξεχαστεί και δεν συζητούνται καν.

Η Ελλάδα καταρρέει, η παράταση της «διαπραγμάτευσης» και τα εσωκομματικά παιχνίδια στον ΣΥΡΙΖΑ την οδηγούν στην καταστροφή. Η Οικονομία παραμένει στην ύφεση και το 2017 δεν προδιαγράφεται για έτος ανάπτυξης, οι Τράπεζες καταρρέουν και ήδη κατέφυγαν εκ νέου στον ELA προκειμένου να αντλήσουν ρευστότητα 400 εκατ. ευρώ, η προοπτική άρσης των capital controls απομακρύνεται, η ποσοτική χαλάρωση χάνεται και η κοινωνία είναι ζαλισμένη, ανήμπορη, αναζητεί ελπίδα, φως.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ΄αυτό το σκηνικό προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί να παίξει επικοινωνιακά. Θυμήθηκε την απλή αναλογική, κάποιοι έκαναν άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ «κι ας βρωμάει», μοίρασε χρστουγεννιάτικο μπουναμά σε συνταξιούχους που είχε ξεζουμίσει πριν, φτιάχνει προανακριτικές επιτροπές, αξιοποιεί ένα ιδιόμορφο μιντιακό παρακράτος στοχοποιώντας ανθρώπους, θυμήθηκε την αναθεώρηση του Συντάγματος. Απέτυχε σ΄όλα. Δεν τον πιστεύει κανείς. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό το παιχνίδι.

Και ποιον να νοιάζει; Περίπου 4 δις ευρώ έφυγαν από τις Τράπεζες το πρώτο τρίμηνο του 2017. 300.000 επιχειρήσεις έχουν χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ το 30% δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει φόρους και Ταμεία! Η ανεργία αυξάνεται και 1,5 εκατομμύριο καταναλωτές χρωστάνε μέχρι 1.000 ευρώ στην ΔΕΗ. Μιλάμε για μια τραγωδία που υπάρχουν αναρίθμητα στοιχεία που την περιγράφουν και πριν απ΄όλα η απόγνωση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Ποιον να πιστέψουν αυτοί; Τον Α.Τσίπρα που δηλώνει ότι «δεν θα ψηφίσει Εργασιακό Μεσαίωνα» σαν να μην καταλαβαίνει ότι ο Μεσαίωνας είναι ήδη εδώ ή τον Σκουρλέτη που θυμήθηκε ότι δεν πρέπει «να ξεπουληθεί η ΔΕΗ» έχοντας ο ίδιος ευθύνη που η χρηματιστηριακή αξία της Εταιρείας έχει πέσει από 2,67 δις. ευρώ σε 635 εκατομ. ευρώ.

Pin It

eep logo