Αποδόσεις και φαβορί στην Premier League

Premier League

Εδώ και χρόνια, το πρωτάθλημα που αναμένουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι του πλανήτη είναι χωρίς αμφιβολία το αγγλικό. Το επίπεδο των ομάδων της Premier League είναι εξαιρετικό με τα ματς κάθε αγωνιστικής να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της αθλητικής υφηλίου. Παρότι βρισκόμαστε σε αρκετά κρίσιμη καμπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και το αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα αφορά μόνο το Euro, ξεκίνησε και επίσημα η περίοδος που το αγγλικό πρωτάθλημα επιστρέφει στις ζωές μας από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε ο ορισμός του προγράμματος της ερχόμενης σεζόν.

Στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, η Μάντσεστερ Σίτι έφθασε με περισσή άνεση στην κατάκτηση του τροπαίου, καθώς μετά τον Δεκέμβριο δεν απειλήθηκε πραγματικά από κανέναν. Διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ, έναν προπονητή που κάθε του κίνηση αποτελεί καινοτομία και δεν υπάρχει αντίρρηση ότι δικαίως θεωρείται φαβορί.

Πίσω της βρίσκεται η Τσέλσι με τους «μπλε» να είναι ακόμα «μεθυσμένοι» από την κατάκτηση του δεύτερου Champions League της ιστορίας της. Ο Τούχελ θα έχει την ευκαιρία να διαχειριστεί το ρόστερ από το ξεκίνημα των υποχρεώσεων και να βάλει τις δικές του «πινελιές» ενώ έχει ήδη τονίσει πως μεγάλος του στόχος είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Τρίτο φαβορί, σύμφωνα με τις στοιχηματικές, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ κέρδισε την παραμονή του στον πάγκο εξαιτίας της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα αλλά και της πορείας μέχρι τον τελικό του Europa League. Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από το ρόστερ της επόμενης σεζόν, καθώς αν αποχωρήσει ο Μπρούνο Φερνάντες ή ο Πογκμπά τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Στην τέταρτη θέση των αποδόσεων βρίσκουμε τη Λίβερπουλ. Η ομάδα των 19 πρωταθλημάτων και των έξι ευρωπαϊκών τροπαίων κατάφερε να σώσει τη χρονιά στο τέλος με την είσοδό της στην προνομιούχο τετράδα, αλλά είναι σίγουρο ότι με τις μεταγραφές που θα πραγματοποιήσει και την επιστροφή στην ενεργό δράση του κορυφαίου αμυντικού του πλανήτη μπορεί να βρεθεί εκ νέου στην κορυφή μετά τη μαγική σεζόν του 2020.

Οι υπόλοιπες ομάδες απέχουν αρκετά από τις πρώτες τέσσερις υποψήφιες, καθώς Λέστερ, Τότεναμ και Αρσεναλ δεν φαίνονται ικανές να πραγματοποιήσουν την υπέρβαση από τη στιγμή που υστερούν σαφέστατα ποιοτικά του big 4.