Μάχες οπισθοφυλακών

zoupis zaxarias

Του Ζαχαρία Ζούπη

H πρόσφατη συνεργασία Σπίρτζη, Λυμπερόπουλου κατά του Taxibeat αποκάλυψε για άλλη μια φορά την συνεργασία της αριστεροακροδεξιάς

Κυβέρνησης με κάθε θύλακα καθυστέρησης κατά κάθε έννοιας προόδου, καινοτομίας, βελτίωσης των παρεχόμενων Υπηρεσιών στον πολίτη, κάθε δυνατότητα αξιολόγησης. Απέδειξε ότι μας κυβερνάει μια συμμαχία αποφασισμένη να διατηρήσει κάθε παθογένεια του παρελθόντος και της Μεταπολίτευσης. Ουσιαστικά αυτό ακριβώς είναι: Συμμαχία υπεράσπισης κάθε παράγοντα που να κρατά την Ελλάδα στον βάλτο.

Ιδιαίτερα τώρα, που οι πρωταγωνιστές αυτής της συμμαχίας έχουν συνειδητοποιήσει ότι οδεύουν προς μια ήττα μεγάλης έκτασης, είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι περνάει από τα χέρια τους για να αλιεύσουν ψήφους από κάθε παράγοντα καθυστέρησης, είτε ονομάζεται Θύμιος Λυμπερόπουλος, είτε δυνάμεις του δημοσίου που δίνουν μάχες οπισθοφυλακών κατά της αξιολόγησης, είτε δήθεν επαναστάτες που καίνε όταν τους έρθει κάθε τι γύρω από το Πολυτεχνείο, είτε ψευτοοικολόγοι που δίνουν την μάχη να μην γίνει τίποτα στο Ελληνικό, τίποτα στις Σκουριές, τίποτα πουθενά.

Μπροστά στην προσπάθεια να διατηρήσουν κάποια ποσοστά είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα. Δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, ούτε για τα πραγματικά συμφέροντα της κοινωνίας, των πολιτών. Ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις μιας στοιχειώδους συντήρησης, μιας άμυνας που θα αντέξει κοντά στο 20%, ελπίζοντας στην βοήθεια κάποιων «χρήσιμων» από τα δεξιά ή και από τα κεντροαριστερά. Ελπίζοντας στην μη δημιουργία Κυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές, ώστε να οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική που θα οδηγήσουν σε πολιτικό χάος. Ελπίζοντας ότι η δεύτερη ευκαιρία τους είναι η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Θέλει πολύ προσπάθεια για να μην καταλάβει κάποιος ότι το οξυγόνο γα τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ και τους μετεκλογικά εξαφανισμένους ΑΝΕΛ είναι η πολιτική αποσταθεροποίηση και για αυτό προκαλούν εντύπωση δηλώσεις υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ή και η σιωπή άλλων.

Όλα για τις ψήφους λοιπόν, αφού η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε.Τα επιτελεία του Μαξίμου δεν αποτελούνται από ανόητους. Ξέρουν πολύ καλά, ότι έρχονται νέα μέτρα, ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα είναι τόσο απλή υπόθεση όπως εμφανίζουν, ότι καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια δεν θα υπάρξει και ότι η Ελλάδα θα έχει επιτροπεία για πάρα πάρα πολλά χρόνια. Γι αυτό ψεύδονται για πολλοστή φορά. Γι αυτό ψάχνουν για Θύμιους. Γι αυτό καλύπτουν τον Πάνο Καμένο και για όσα αφορούσαν με τις συνομιλίες με τον βαρυποινίτη και για όσα ψέματα είπε για το ταξίδι στο Λονδίνο. Για αυτό και παίζουν με το Ελληνικό ροκανίζοντας τον χρόνο. Για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας είναι τόσο αδύναμος να αποπέμψει ακόμα και τον Κουρουμπλή παρά το οικολογικό έγκλημα στον Σαρωνικό. Γι αυτό και ο Πρωθυπουργός βγάζει λόγους για την νέα εποχή, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στην Εσθονία, την ίδια ώρα που τους ενοχλεί το Taxibeat.

Ξεχνάνε όμως κάτι το βασικό. Όταν παίζεις καθυστερήσεις και μάχες οπισθοφυλακών, ενώ μπάζεις και αμφισβητείσαι από παντού, κινδυνεύεις απλά να διευρύνεις μόνος σου την ήττα. Είναι σαν στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να παίξει ο καθένας κατενάτσιο, όταν δεν έχει ούτε καλούς αμυντικούς, αλλά ούτε και επιθετικούς που θα σε έκαναν να ελπίζεις στις αντεπιθέσεις.

eep logo