Όταν σπάει ο διάολος το ποδάρι του

kapranos d

Του Δημήτρη Καπράνου

"Χαμός" στα κανάλια, με την περίπτωση του Κρητικού, ο οποίος είχε συμπεριλάβει στην φορολογική του δήλωση την ερωμένη του ως "φιλοξενουμένη"!

Αμ κι εσύ, βρε σύντεκνε, το 'χες που το 'χες το κορίτσι από την Ουκρανία. Ήταν ανάγκη να το περάσεις και επισήμως στα κιτάπια; Και πως σου ήρθε να πας με τη συμβία στον λογιστή για να "κάνεις τα χαρτιά" για το άτιμο το "κοινωνικό μέρισμα";
Και τι στην ευχή "κοινωνικό" είναι ετούτο το μέρισμα επαέ, που φέρνει φουρτούνα στα αντρόγυνα; Διά' λε τσ' απολυμάρες σου!

Την είχε που λέτε "υπό την προστασία" του την Ουκρανή ο Κρητίκαρος και την πέρασε ως "φιλοξενουμένη" στην δήλωσή του, προφανώς για να της εξασφαλίσει κάποιο "χαρτί".
Φαίνεται όμως, ότι το ξέχασε και πήγε με την κυρά του στον λογιστή για να υποβάλει δικαιολογητικά για το "κοινωνικό μέρισμα".

Και βλέπει η κυρά στα χαρτιά ότι έχει "φιλοξενουμένη"! Και ερωτά, φυσικότατα, "ποιά είναι αυτή;"! Κι εκεί αρχίζει το δράμα.
-Που να ξέρω εγώ; Του λογιστή γνωστή θα 'ναι τσε μας την εχρέωσε εμάς!
-Να μου κάνεις τη χάρη, εσύ μου την έφερες εδώ τσε την επέρασα στα χαρτιά σου!
-Εσύ να μου κάνεις τη χάρη, που έβαλες γυναίκα ξένη στα πόδια μου τσε λερώνεις το στεφάνι μου!

Βλέπει η γυναίκα τον σύζυγο να εξανίσταται και παίρνει το μέρος του.
-Παλιάθρωπε λογιστή! Που πας να μου κλείσεις το σπίτι! Ούλα θα τα πω εγώ στη γυναίκα σου! Μπερμπάντη!
Έλα, όμως, που ο λογιστής ξέρει κι από "σόσιαλ μίντια" και βγαίνει στο "φεις-μπουκ" και κάνει ανάρτηση και ξεμπροστιάζει τον σύζυγο και μιλάει για "γκόμενα" και άλλα, ιερόσυλα! Και γίνεται θέμα στα "σόσιαλ" και στις εφημερίδες και ποιός ξέρει σε ποιό Κέντρο Υγείας θα την έβγαλε ο έρμος ο σύζυγος με σπασμένο το κεφάλι, καθότι οι Κρητικές δεν αστειεύονται και είναι γνωστό ποιός κάνει κουμάντο στα κρητικά σπίτια!

Είναι, λοιπόν, να μην σπάσει ο διάολος το ποδάρι του! Σαν τον φίλο και συνάδελφό μου, που την έπαθε Πρωτοχρονιάτικα...
Είχαμε πάει με μεγάλη παρέα στο τότε πασίγνωστο κέντρο "Νταλίκες", καλεσμένοι συναδέλφου που εόρταζε. Κάτι η παρέα, κάτι το ποτό, κάτι οι ωραίες υπάρξεις στο τραπέζι μας, σηκώθηκε ο φίλος και χόρεψε.
Αιγυπτιώτης ων και βαθύς γνώστης του "Μπέλι ντανς", έγινε αμέσως αντικείμενο θαυμασμού. Και να χειροκρότημα και να κέφι και να λουλούδια! Ευτυχία και ομορφιές...

Και έπειτα από καιρό, κάθεται με την οικογένεια στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και παίζει η τηλεόραση κάτι "πανηγυρικά" με στιγμιότυπα από νυχτερινά κέντρα. Κι εκεί που κόβει την Βασιλόπιτα, πέφτει η εικόνα από το κέντρο όπου διασκεδάζαμε -πού να φανταστούμε ότι ο κύριος με την κάμερα ήταν από την ΕΡΤ- και να σου τον ο συνάδελφος να χορεύει εκστασιασμένος με τα ουρί γύρω του!
Και φεύγει η βασιλόπιτα στο κεφάλι του και γίνεται της τρελής! Είναι να μη σε θέλει, το άτιμο...

eep logo