Τσέλσι – Τότεναμ: Ο «μαθητής» Λάμπαρντ εναντίον του «δασκάλου» Μουρίνιο!

lambard murinio

Γιατί Τσέλσι και Τότεναμ, ενώ συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1909, απέκτησαν έχθρα και αντιπαλότητα το… 1967; Από τον τελικό Κυπέλλου, τότε ενός τροπαίου που εκείνη την εποχή στη… συνείδηση ήταν ισάξιο με ένα πρωτάθλημα. Κεντρικά πρόσωπα του αγώνα ήταν ο Τζίμι Γκρέιβς και ο Τέρι Βέναμπλς που είχαν αποχωρήσει από τους «μπλε», το ’61 και ’66 αντίστοιχα, και είχαν ενταχθεί στους «σπερς». Το τρόπαιο πήρε η Τότεναμ του Μπιλ Νίκολσον με 2-1, με γκολ των Ρόμπερτσον και Σολ, είχε μειώσει για την ομάδα του Τόμι Ντόχερτι στο τέλος ο Τέιμπλινγκ. Ο αγώνας έμεινε στην ιστορία ως ο Cockney Cup Final» και η Τσέλσι έμεινε στους, τότε, μόλις 3 τίτλους έναντι 10 των «σπερς»…

Η αντιπαλότητα των δύο Λονδρέζων έπιασε… κόκκινο οκτώ χρόνια μετά, εποχή που ακόμη ήταν άγνωστο τι είναι η γκανιότα. Αμφότερες είχαν μια κάκιστη σεζόν και, στις 19 Απριλίου τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με την Τότεναμ να είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού και ένα βαθμό πίσω από την Τσέλσι. Τη μέρα που Λίβερπουλ, Εβερτον και Ιπσουϊτς… γκέλαραν, ανοίγοντας τον δρόμο στην Ντέρμπι Κάουντι του Ντέιβ ΜακΚάι για να πάρει τα πρωτεία από τη Λιντς ως πρωταθλήτρια. Η Τότεναμ επικράτησε με 2-0, προσπέρασε την Τσέλσι και εντέλει, νικώντας μια εβδομάδα μετά και τη Λιντς, κατόρθωσε να κερδίσει την παραμονή ενώ οι «μπλε»… συνόδεψαν τις Λούτον και Καρλάιλ στη β’ κατηγορία.

Στα… του σήμερα, είναι κεντρικά πρόσωπα, βεβαίως, οι Φρανκ Λάμπαρντ και Ζοσέ Μουρίνιο, κυριολεκτικά μαθητής εναντίον δασκάλου μιας και τον είχε παίκτη στην Τσέλσι ο Πορτογάλος και κατέκτησαν μαζί σχεδόν τα πάντα. Ωστόσο ο Μουρίνιο δεν έχει νικήσει στις τελευταίες πέντε επισκέψεις του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ως αντίπαλος.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

eep logo