Έρευνες και αλήθεια...

kapranos rect

Του Δημήτρη Καπράνου

Να σας πω την αμαρτία μου, δεν έχω πλέον τη δυνατότητα ούτε για εκείνες τις μικρές αποδράσεις για μπάνιο, δηλαδή τις σχεδόν ημερήσιες εκδρομές στη Βάρκιζα, τη Βουλιαγμένη, το Σούνιο. Τα βάλαμε κάτω, δεν βγαίνουμε. Η εγγονή μας θα πάει σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο και τα δίδακτρα θα πληρωθούν από κοινού. Μισά ο παππούς, μισά ο μπαμπάς. Σκεφτήκαμε ότι αν το μνημόνιο φέρει κι άλλες συμφορές στην Παιδεία( πλην εκείνης που ονομάζεται Μπαλτάς-Κουράκης) μπορεί να μην υπάρχουν ούτε δάσκαλοι προσεχώς. Κι έτσι, συμφωνήσαμε για το ιδιωτικό, οπότε κομμένα όλα τα "περιττά" έξοδα. Και ποιά είναι αυτά; Μα, πρώτα απ' όλα οι διακοπές. Πάνε τα νησιά, πάνε τα ταξίδια (από πρόπερσι, δηλαδή έχουν φύγει από τον προϋπολογισμό). Διακοπές στη Σαλαμύκονο, στα Σελήνια και το Μούλκι και να λέμε και ευχαριστώ στον παππού μου, που μας άφησε το κτήμα στα Αμπελάκια. Και τις καθημερινές, μπάνιο στα "Βοτσαλάκια", στον Πειραιά.
"Μα, πώς κολυμπάτε εκεί; Δεν διαβάσατε την έρευνα του ΒΡΑΚΟΕ;" με ρώτησε νη νύφη μου. Αν την διάβασα, λέει! Ακατάλληλες όλες οι μη οργανωμένες( ιδιωτικές) πλαζ, ακατάλληλες όσες δεν διαθέτουν ακριβές ξαπλώστρες! Ακατάλληλη η παραλία στη Βουλιαγμένη, σε απόσταση 100 μέτρων από την ακριβή οργανωμένη πλαζ! Ακατάλληλη η Φρεαττύδα, στην ανοιχτή θάλασσα του Σαρωνικού, αλλά κατάλληλες, άλλες, στις οποίες πληρώνεις τον κούκο αηδόνι και την πορτοκαλάδα σαμπάνια Μοέ Σαντόν! Αν την διάβασα, λέει!
Είκοσι χρόνια κολυμπάω, χειμώνα-καλοκαίρι, στον Πειραιά και δεν έχω πάθει ούτε γρίπη. Θα μου πείς "Κι ο εξάδελφός σου ο Πέτρος δεν ήτανε μια χαρά και προχθές έμεινε σέκος εκεί που "μιλούσε" στο face book"! Εντάξει, κι εγώ μπορεί να μείνω αύριο, που λέει ο λόγος, αλλά δεν θα το πάθω επειδή κολυμπάω στον Πειραιά, τη Σαλαμίνα και τον Άλιμο. Δεν πά' να λένε οι "έρευνες", τα δικά τους. Δηλαδή, πως είναι μολυσμένη, ρε φίλε, η παραλία στον Μπάτη και δεν είναι στη Βουλιαγμένη; Δηλαδή τί κάνουνε εκεί στον "Αστέρα" όπου κολυμπάνε οι γαλαζοαίματοι; Ρίχνουνε το βράδυ στο νερό τρινάλ και περμαγκανάτ και το πρωί η θάλασσα είναι πεντακάθαρη; Ότι και να μου πουν., αγαπητοί, από την ώρα που με τσάκισε το μνημόνιο του ολετήρα ΓΑΠ , κόβοντάς μου τη σύνταξη κατά 50% ,πόσο μάλλον τώρα που έρχεται το τσουνάμι των 8 δισ, έχω να πατήσω στη Βουλιαγμένη, τη Βάρκιζα και τη Βούλα. Μέχρι 'Αλιμο, με το τραμ και πολύ είναι. Ας γράφουν οι έρευνες. Λεφτά δεν υπάρχουν, μπάνιο στα Βοτσαλάκια...

eep logo