Τρία νέα σχολεία στο Δήμο Πειραιά το... 2025;

sxoleio

του Δημήτρη Γκερλέ

Την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων για το 7ο Γυμνάσιο και το 30ο Δημοτικό στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα και το 38ο Δημοτικό στη Β’ Κοινότητα από την ΚΤΥΠ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πειραιά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (24.02.2021).

Αυτό προκάλεσε την ικανοποίησή μας την οποία και εκφράσαμε δημόσια. Και αυτό γιατί τα τρία αυτά σχολεία περιλαμβάνονται στις 12 προτάσεις του «Πειραιάς για όλους» που καταθέσαμε και ψηφίσαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και γιατί είναι τουλάχιστον 15 χρόνια που είχε να ακουστεί μια τέτοια ευχάριστη είδηση στην πόλη μας για έναρξη κατασκευής νέας σχολικής μονάδας μετά τη Ράλλειο. Και περισσότερα από 20 χρόνια για τη δημιουργία νέων υποδομών και χώρων πρασίνου στην πόλη μας, μετά το κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια, τη Δημοτική βιβλιοθήκη, το κλειστό Π. Σαλπέας, τα πάρκα Α. Παπανδρέου, Γ. Γεννηματά, Α. Διαμαντοπούλου στα Καμίνια.

Όλοι/ες γνωρίζουμε ότι είναι μεγάλες οι ανάγκες της πόλης μας σε υποδομές πολιτισμού, αθλητισμού, ελεύθερων χώρων κοινωνικών δράσεων, σχολικής στέγης. Αλλά, δυστυχώς, ο προγραμματισμός από το κράτος, την Περιφέρεια και τον Δήμο είναι σχεδόν ανύπαρκτος.
Αναφορικά με τη σχολική στέγη, χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις αρκετών νηπιαγωγείων στις Δημοτικές Κοινότητες Α’ και Β’, που συστεγάζονται με Δημοτικά Σχολεία σε ακατάλληλα κτίρια, του 9ου ΕΠΑΛ (Ναυτικό Λύκειο) -το χειρότερο κτίριο- και του 13ου ΓΕΛ που στεγάζονται σε πολυκατοικίες χωρίς αύλειο χώρο καθώς επίσης του υπό έξωση 3ου ΕΠΑΛ│7ου εσπερινού ΕΠΑΛ. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, η δημοτική αρχή δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία εύρεσης χώρων για κατασκευή νέων κτιρίων.
Ακόμα και οι εξαγγελίες για την ολοκλήρωση των κατασκευών των νέων σχολείων μάς παραπέμπουν στο μακρινό 2025.
Τόση... ταχύτητα;
Τόση... αποτελεσματικότητα;

eep logo