Η Ελλάδα του Σημίτη

meimaroglou giannis

του Γιάννη Μεϊμάρογλου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος βλέποντας το διαδίκτυο γεμάτο από τις φωτογραφίες του στην ουρά της αναμονής για τον εμβολιασμό του. Για μια ακόμα φορά η αυτονόητη στάση του έγινε αντικείμενο επαινετικού σχολιασμού. Λες και στα ζητήματα που αφορούν την προστασία της προσωπικής και της δημόσιας υγείας μπορεί να υπάρξουν άλλες προτεραιότητες πέραν αυτών που επιβάλλονται από τους υγειονομικούς κανόνες για τη σειρά εμβολιασμού του πληθυσμού.

Η εμβληματική φράση «Αυτή είναι η Ελλάδα» που εκστόμισε ο Κώστας Σημίτης από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, επαληθεύτηκε πολλές φορές από τότε. Όπως επαληθεύτηκε και η πρόβλεψή του για την ανεξέλεγκτη πορεία της οικονομίας προς το ΔΝΤ και την βαθιά κρίση που ακολούθησε. Ο ίδιος παρέμεινε, με τη στάση και τις παρεμβάσεις του τόσο ως πρωθυπουργός όσο και στα χρόνια που ακολούθησαν, προσηλωμένος στο όραμά του για μια σύγχρονη Ελλάδα, με ανοιχτούς τους ορίζοντες της προόδου και της ανάπτυξης και αδιαπραγμάτευτη την ευρωπαϊκή της πορεία.

Κι αν η χώρα πέτυχε να σταθεί όρθια, μετά από μια περίοδο συνειδητής αυταπάτης και ακραίου λαϊκισμού που την οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής, το κατάφερε χάρη στην «άλλη» Ελλάδα του ορθολογισμού, του αυτονόητου και της κοινής λογικής. Την Ελλάδα που είχε πάντα, ακόμα και συμβολικά τώρα πια, επικεφαλής της τον Κώστα Σημίτη.

metarithmisi.gr

eep logo