Πικρές αλήθειες

kapranos rectΤου Δημήτρη Καπράνου

Είπαμε να κάνουμε πλάκα στον φίλο μας τον Νώντα, χρόνια πιστό στέλεχος (σε τοπικό επίπεδο) με τη ΝΔ, ιατρός το επάγγελμα.
Πήγαμε νωρίτερα στην καφετέρια, στην πλατεία Κοραή και διαδώσαμε σε όλους τους γνωστούς ότι ο Νώντας κατεβαίνει για αρχηγός του κόμματος.
Με το που μπήκε, λοιπόν, άρχισαν όλοι (ειδοποιημένοι καταλλήλως) να του λένε «συγχαρητήρια», «και εις ανώτερα», «θα σε ψηφίσουμε» και τέτοια.
Απόρησε ο άνθρωπος, αλλά, όταν μας είδε να γελάμε κάτω απ' τα μουστάκια μας, αντελήφθη την πλάκα, και πέρασε στην αντεπίθεση.
Σηκώθηκε όρθιος, χαιρέτησε α-λα Μαυρογιαλούρο και άρχισε.
«Ναι, το σκέφτηκα, αλλά τώρα είμαι υποχρεωμένος να Διαψεύσω τι φήμες ότι προτίθεμαι να εκτεθώ ως υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Είμαι παντελώς ακατάλληλος. Κατ' αρχήν, δεν είμαι νέος, τουλάχιστον όσο νέος είναι ο Αλέξης.
Κατά δεύτερον λόγο, είμαι αρκετά έμπειρος, με δυο λόγια έχω περάσει από σαράντα κύματα. Άρα, δεν κάνω για αρχηγός ελληνικού κόμματος εν έτει 2015.
Έχω και άλλα μειονεκτήματα, τα οποία δεν θα επέτρεπαν ποτέ στους ψηφοφόρους να με προτιμήσουν.
Λόγου χάρτη, είμαι παντρεμένος επί τεσσαράκοντα τρία χρόνια και γνωρίζομαι πεντήκοντα, με την ίδια γυναίκα! Δεν έχω, ο έρμος, ούτε ένα διαζύγιο στο βιογραφικό μου. Ούτε μια περιπέτεια με γκόμενες, ούτε μια διάσταση με την κυρά μου. Ούτε ένα εξώγαμο δεν έχω, μα τω Θεώ!
Αμ' το άλλο; Δεν έχω αλλάξει κόμμα! Δεν έφυγα από τη ΝΔ να πάω αλλού, δεν κατηγόρησα τους αρχηγούς, ήμουν πάντα με την παράταξη, δεν πήγα στην ΠΟΛ.ΑΝ ή στον ΛΑ.Ο.Σ, ούτε ήρθα «σώγαμπρος» από άλλο κόμμα.
Άσε που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και ουδείς, ουδέποτε με πρότεινε για υπουργό, όπως έγιναν άλλοι, που δεν πάτησαν στο Πανεπιστήμιο ή που τους έστειλαν το πτυχίο στο σπίτι».
Καταλάβαμε ότι το πήγαινε μακριά και ρίξαμε λάδι στη φωτιά.
-Ναι, αλλά μήπως είσαι από τζάκι;
Ο γιατρός έπιασε την πάσα και άρχισε.
"Ναι, είναι και αυτό ένα μειονέκτημα. Ο πατέρας μου ή ο θείος μου ή άλλος στενός συγγενής, δεν ήταν βουλευτής, υπουργός ή πρόεδρος του κόμματος και εγώ δεν κατέλαβα θέση στην πολιτική σκηνή κληρονομικώ δικαιώματι.
Εργάζομαι από την επομένη μέρα που τελείωσα ειδικότητα, τα παιδιά μου δεν πήγαν σε κολέγια ή ιδιωτικά νηπιαγωγεία, η γυναίκα μου δεν έγινε καθηγήτρια, ήταν καθηγήτρια πριν την παντρευτώ. Συνεπώς, μη πιστεύετε τις φήμες, που ακούτε δώθε-κείθε. Δεν πρόκειται να θέσω υποψηφιότητα" είπε και κατέβασε ένα ποτήρι νερό.
Η καφετέρια σείστηκε από το χειροκρότημα. Αλλά αυτή τη φορά όχι για πλάκα. Γνωρίζαμε πλέον όλοι, ότι ο γιατρός μας είχε όλα τα προσόντα για αρχηγός, αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να εκλεγεί, «το κέρατο μου»...

eep logo