Kανένας δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των πολιτών!

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Την στιγμή που όχι μόνο η Κυβέρνηση, αλλα κάθε δύναμη, κάθε πολίτης κατανοούν την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού ώστε να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφαλείας απέναντι στον κορωνοιό τώρα και στο μέλλον, εκπρόσωποι του Πολιτικού κόσμου προβάλουν ψεκασμένες θεωρίες, επικίνδυνες για την υγεία και την ζωή των πολιτών.

Αναφέρομαι στον Παύλο Πολάκη που μόλις χθες και από το βήμα της Βουλής είπε: «Τα εμβόλια δεν είναι δοκιμασμένα. Στηρίζετε το αφήγημά σας στην κονόμα των Εταιρειών»! Πρόκειται για φράση χαρακτηριστικό παράδειγμα που καταδεικνύει πως τμήμα αυτοκαθοριζόμενων ως ριζοσπαστών αριστερών συναντιούνται με επικίνδυνες θεωρίες αρνητών του εμβολιασμού, προσφέροντάς τους ιδεολογική, πολιτική, φτηνή αντισυστημική κάλυψη. Τέτοιου είδους φράσεις δεν είναι νέες και βρίσκονται σ΄όλη την Ευρώπη. Μόνο που τις υιοθετούν και τις προβάλουν ακροδεξιές ομάδες και κόμματα, όχι στελέχη κόμματος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην χώρα. Ο Πολακισμός ως ακραία μορφή λαϊκισμού μπορεί να μην εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα όμως εκφράζει ένα ρεύμα ιδεών και αντιλήψεων που έχει οπαδούς στο εσωτερικό που απολαμβάνει προστασίας από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σε θέματα όπως αυτά του εμβολιασμού συναντιέται με τις ιδέες του Βελόπουλου. Δημιουργείται έτσι ένα επικίνδυνο μίγμα αναχρονιστικών , επικίνδυνων αντιλήψεων που δημιουργεί ρήγμα στην συγκρότηση ενός αναγκαίου εθνικού μετώπου πειθούς αλλά και λήψης αναγκαίων μέτρων υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού έστω σε κάποιες κατηγορίες (νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί κ.λ.π), όπως και ύπαρξης λογικών διευκολύνσεων. Άλλωστε αντίθετος σε μια τέτοια κατεύθυνση εμφανίστηκε και ο ίδιος ο Α.Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή.

Η δήλωση που αναφέραμε, δεν είναι η μοναδική του Π.Πολάκη. Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει αλλεπάλληλες δηλώσεις και αναρτήσεις σε social media και συμβάλλει αποφασιστικά στην αναπτυξη φόβων και ψεκασμένων θεωριών. ‘Εγραφε πρόσφατα «Τολμάνε κάποια ρετάλια του καθοδηγούμενου « επιστημονικού» δυναμικού να κουνάνε το δάχτυλο για υποχρεωτικότητα . Που θα κρυφτείτε σε λίγο...» και λίγες ημέρες πριν «το υποχρεωτικό μαζικό στο οτιδήποτε συνιστά επιβολή και εν τέλει φασισμό» . Μάλλον ο Π.Πολάκης φαντασιώνεται μάχες με τον φασισμό, ενώ η ανθρωπότητα δίνει μάχες με τον κοροναϊό με 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν χάσει παγκόσμια την ζωή τους. Ο κ. Α. Τσίπρας σιωπά. Τι να πει άλλωστε; Τον χορό τον είχε ανοίξει από τον Νοεμβριο ο ίδιος αμφισβητώντας ότι υπάρχει εμβόλιο, όταν όλη η ανθρωπότητα πανηγύριζε για την επιτυχία της Επιστήμης.

Είναι φανερό, ότι το σεβαστό ποσοστό που αρνείται να εμβολιαστεί αποτελεί ένα μήλο της έριδος, ένα πειρασμό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πράγματι πολύ μεγάλη ανάγκη από «πελατεία», απέχοντας 15%-17% από την Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου. Αυτοί όμως οι συσχετισμοί δεν ανατρέπονται επιστρέφοντας στις εποχές της αντίληψης «μας ψεκάζουν για να μας πείσουν ότι η Ελλάδα χρωστάει» ( όταν ήταν σ΄όλους γνωστό ότι η Ελλάδα χρωστούσε 345 δις. ευρώ εποχής που οδήγησε στην συνάντηση και πάλι της αυτοκαθοριζόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς ε την ακροδεξιά. Ασφαλώς το 2021 δεν είναι 2011 και με τέτοιες δηλώσεις και τακτικές ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάνει δυνάμεις και πριν απ΄ολα να εξαιρεί την ύπαρξή του από τις προοδευτικές δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση κανένας δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και την ζωή των πολιτών. Η μεγάλη πλειοψηφία συσπειρώνεται και θα συσπειρώνεται γύρω από τις δυνάμεις που δείχνουν ευθύνη. Αυτό το μέτωπο φαίνεται διατεθειμένο να δώσει μάχη και στην συνέχεια για να μην έχουμε κανένα καταστροφικό υγειονομικό, κοινωνικό, οικονομικό πισωγύρισμα, υιοθετώντας προτάσεις που θα συμβάλλουν στην δημιουργία αποτελεσματικού τείχους ανοσίας. Μόνο που θα πρέπει να έχουν υπόψη, ότι η απελπισία δυνάμεων θα τις οδηγεί στην υπονόμευση αυτής της προσπάθειας και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μέχρι τέλους.

eep logo