Ε, όχι και από το Κιριμπάτι!

mad abt smoking

Του Δημήτρη Καπράνου

Ε, όχι να χάσουμε, έπειτα από τα Φαρόε και από το Κιριμπάτι! Όχι να μας καπελώσει στο κάπνισμα μια ατόλη του Ειρηνικού! Δηλαδή παραπάνω καημούς από εμάς έχουν οι Κιριμπατιανοί και φουμάρουν ως αράπηδες; (Σόρι, αλλά έτσι αποδίδεται η παρομοίωσις)...
Για σταθείτε, αδέλφια από το Κιριμπάτι. Έχετε εσείς ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση; Έχετε πλαστά πτυχία στο υπουργείο Παιδείας; Έχετε υπουργό τον Πελεγρίνη; Έχετε υπουργό τον Πολλάκη; για σταθείτε.
Έχετε μνημόνια; Έχετε στο κεφάλι σας τον Σόιμπλε και την Μέρκελ; Σας απειλεί κάθε τόσο ο Μοσκοβισί και ο Ντάισελμπλουμ ; Έχετε τον υπουργό- γκρίκλις Τσακαλώτο να λέει "Ναι σε όλα";
Έχετε ΕΝΦΙΑ; έχετε κόψιμο του ΕΚΑΣ; έχετε μείωση των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας; Έχετε ενάμισι εκατομμύριο ανέργους; Έχετε δημοσιογράφους να πανηγυρίζουν επειδή απειλήθηκε με κλείσιμο μια επιχείρηση -ΜΜΕ με συναδέλφους τους εργαζόμενους;
Δεν σας φτάνει που αντικρίσατε πρώτοι τη νέα χιλιετία λόγω της γεωγραφικής σας θέσεως; Σας πείραξε που η Ελλάς ήταν πρώτη στο κάπνισμα και βαλθήκατε να μας κλέψετε τη δόξα;
Κακώς, κάκιστα, κύριοι εκ Κιριμπάτι. Οφείλατε να μας αφήσετε πρώτους, να καταλαβαίνει η υφήλιος τον πόνο μας, τον καημό μας, το σεκλέτι μας.
Πονάμε, κύριοι. Την Εφορία και τις ΔΕΚΟ έχουμε συνεταίρους. Δεν προκάμουμε να πάρουμε μισθό ή σύνταξη (όσοι παίρνουν) και εξανεμίζεται. Πονάμε και καπνίζουμε!
Μέχρι και Νόμο κατά του καπνίσματος ψήφισε ο Αβραμόπουλος (που κι αυτός μας εφουμάρισε κανονικώς) και τον καταπατήσαμε. Το ξέρετε ότι έχουμε εφεύρει τα παράνομα τασάκια-κηροπήγια;
Ναι, κύριοι, καπνίζουμε και θέλουμε να είμαστε πρώτοι! Κι ας μην έχουμε πλέον τα δικά μας καπνά, ας μην είναι σπαρμένος με καπνό ο κάμπος του Αγρινίου, ας απωλέσαμε οριστικώς τα "Σέρτικα Λαμίας" και τα "Ξάνθης γλυκόπιοτα", ας μας έμεινε μόνο το "Καρέλια"!
Ας ερήμωσαν οι δρόμοι του Πειραιώς που γέμιζαν πρωί και απόγευμα από τις χιλιάδες εργαζόμενους στον "Κεράνη" και τον "Παπαστράτο", ας θέλει ο Αλεξιάδης να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού στη Νίκαια σε υπουργείο Οικονομικών για να κάνει η Εφορία ...ότι της καπνίσει!
Εμείς, αγαπητοί Κιριμπάτηδες, είμαστε θεριακλήδες, είμαστε σεκλετλήδες, είμαστε μπερκτετλήδες στο τσιγάρο. Εμείς, κύριοι, μπορεί να έχουμε κόψει το κάπνισμα, αλλά καπνίζουν οι γυναίκες μας, δυο και τρία πακέτα την ημέρα! Γιατί καπνίζουν; Μα, επειδή βλέπουν εμάς να ξεφυσάμε καθημερινά και να είμεθα πλέον αναγκασμένοι να εργαζόμεθα μέχρι τα 70!
Ναι, καπνίζουμε ως έθνος (Αχ, που είναι εκείνα τα "Έθνος εξαιρετικά" στο σκληρό πακετάκι) διότι έχουμε ντέρτια και καημούς, διότι έχουμε έξι χρόνια μνημόνιο και η χώρα έχει παραχωρηθεί για έναν ολόκληρο αιώνα!
Φουμάρουμε, κύριοι, ένα πακέτο σε κάθε ματς της ομάδας μας, καρφωμένοι στον καναπέ ή στην κερκίδα! Φουμάρουμε ότι βρούμε μπροστά μας όταν βλέπουμε τις συνεδριάσεις της Βουλής.
Γιατί μας το κάνατε αυτό αδέλφια Κιριμπαταίοι; Ελπίζουμε του χρόνου να μας χαρίσετε την πρωτιά. Την δικαιούμεθα!

eep logo