Πολύ κοντά σε μια καθολική καταστροφή

1 erhmopoihsh

Του Ζαχαρία Ζούπη

Aς σκεφτούμε πάνω σε κάποια στοιχεία που δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός είναι περίπου 3.660.000 και οι μη ενεργοί 7,1 εκατομμύρια! Κοντά στο 1,3 εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι και μεγάλο τμήμα από αυτούς βρίσκεται στις ηλικίες πάνω από 50, που σημαινει ότι είναι σχεδόν καταδικασμένοι να ψάχνουν απελπισμένα για εργασία και να ζουν με κάποια μεροκάματα η με καμιά δουλειά πρόσκαιρη. Πάνω από 300.000 Έλληνες υψηλότατης μόρφωσης άφησαν την χώρα και αναζήτησαν μια θέση στον ήλιο σε κάποια χώρα, κυρίως της Ευρώπης, και ήδη λειτουργούν ως γέφυρα οικονομικής μετανάστευσης κι άλλων χιλιάδων Ελληνόπουλων. Το ασφαλιστικό σύστημα, το σύστημα υγείας, η Δ.Ε.Η, οι Συγκοινωνίες, τα ΕΛΤΑ και μια ατέλειωτη σειρά Δημοσίων Εταιρειών και Επιχειρήσεων είναι ουσιαστικά υπό χρεωκοπία υπό χρεωκοπία. Ελληνικές Επιχειρήσεις κλείνουν η αλλάζουν έδρα μεταφέροντας στο εξωτερικό την έδρα και την δραστηριότητά τους.

Υπάρχει κανείς που να μην αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για τα στοιχεία ταυτότητας μιας χώρας που σέρνεται, που μαραζώνει, που οδηγείται σε κρίσιμα μονοπάτια συρρίκνωσης και κατάρρευσης; Δεν νομίζω, πλην ίσως των σημερινών Κυβερνώντων που υποσχέθηκαν ελπίδα και άλλα πολλά και οδηγούν την χώρα στα βράχια, για δεύτερη φορά μέσα στα δύο χρόνια που κυβερνούν. Αυτοί είναι ευχαριστημένοι, θεωρούν ή τουλάχιστον έτσι λένε ότι αντιμετωπίζουν το σύστημα, ότι αλλάζουν την Ευρώπη, ότι οδηγούν την χώρα σε ένδοξες μέρες, ότι όλα πάνε καλύτερα. Ψεύδονται συστηματικά. Δεν χαρακτηρίζονται για την καλή σχέση τους με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Φαίνονται σαν υπνωτισμένοι να κάνουν τα ίδια λάθη, να χρησιμοποιούν τα ίδια -προβλέψιμα πια- επικοινωνιακά κόλπα , κλείνουν τα μάτια στις δημοσκοπήσεις, αλλά και σε επίσημα στοιχεία Φορέων, ακόμα και του Κράτους. Άλλωστε έχουν «εκπαιδεύσει και τμήμα των οπαδών τους να μην διαβάζουν εφημερίδες , να μην ακούν ειδήσεις από κανάλια. Το δόγμα είναι «έτσι είναι, γιατί έτσι το λέμε εμείς». Έχουν την αυταπάτη ότι η κοινωνία τους πιστεύει και δεν συνειδητοποιούν ότι το πολιτικό κεφαλαιο του ΣΥΡΙΖΑ, της Κυβένησης, αλλά και του ίδιου του λαοπρόβλητου πριν δύο χρόνια Α.Τσίπρα εξαντλήθηκε σε τακτικές που θυμίζουν φτηνά συνδικαλιστικά παιχνίδια σε φοιτητικά αμφιθέατρα προηγούμενων δεκαετιών. Το παραμύθι τέλειωσε ...

Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα ακροβατεί για άλλη μια φορά στην κόψη ενός Grexit, αφού ο στρουθοκαμηλισμός βαφτίζεται διαπραγμάτευση, η παράταση εκκρεμοτήτων αντίσταση και η σπατάλη του χρόνου αγώνας. Αφού υπέγραψαν ένα Μνημόνιο δικής τους λεζάντας,τώρα παριστάνουν τους αγωνιστές, ζητώντας που και που αναξιοπρεπείς συγγνώμες από τους εταίρους και παρακαλώντας σταθερά την Μέρκελ να βοηθήσει όταν τα βρίσουν σκούρα μέσα στην αρλουμπολογία τους. Το τρενάρισμα της αξιολόγησης, οι ανοησίες περί του ΔΝΤ, η στοχοποίηση του Σόιμπλε για εσωτερική ανάλωση απομακρύνουν την χώρα από την ομαλοποίηση, την είσοδο στις αγορές,την απαλλαγή από το Μνημόνιο σε ένα χρόνο.

Όπως λέει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κατρούγκαλος «χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να φτάσουμε σε σημείο να παρακαλάμε για 4ο Μνημόνιο και να μην μας το δίνουν». Φαντάζομαι, γίνεται κατανοητό τι σημαίνει αυτό. Μην το ξεχνάμε... Δεν είμαστε και πολύ μακριά από μια συνολική καταστροφή της χώρας, μια πλήρη κατάρρευση που θα έχει την υπογραφή ... Αλέξης Τσίπρας, ριζοσπαστική ( sic ! ) Αριστερά . Επείγουν πρωτοβουλίες, διαφορετικά κινδυνεύουμε να ζήσουμε χειρότερες στιγμές από αυτές του 2015.