Το πρώτο χρυσό του 2019 με άρωμα Πειραιά!

tsamopoulou pappa

Μια σημαντική διάκριση, το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική ιστιοπλοΐα το 2019 - και μάλιστα στην κατηγορία γυναικών - έφερε το δίδυμο Μελίνα Παππά-Μαρία Τσαμοπούλου στην κλάση 420.

Στους διεθνείς αγώνες 420 Carnival Regatta κατέκτησαν την πρώτη θέση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο πλήρωμα - 18 βαθμοί έναντι 38.
Συνολικά έγιναν 9 ιστιοδρομίες σε τέσσερις ημέρες και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες που τρέχουν πλέον στην κατηγορία των γυναικών από εφέτος είχαν τέσσερις άσους δείχνοντας από την αρχή ότι ήταν το φαβορί.

Είναι μία συνέχεια στο περσινό σερί επιτυχιών με ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το χρυσό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών.

Το χρυσό αυτό έχει φυσικά και άρωμα Πειραιά, αφού η Μαρία Τσαμοπούλου είναι κόρη του ναυτιλιακού συντάκτη, Πειραιώτη Μηνά Τσαμόπουλου, που είναι ευρύτερα γνωστός με την επιτυχημένη του ραδιοφωνική εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό»!
Κι όπως είχε υποσχεθεί στον Μηνά Τσαμόπουλο πριν από χρόνια ο φίλος και συνάδελφός του Νότης Ανανιάδης: «Όταν η μικρή πάρει μετάλλιο Ολυμπιακό, τρελαμένοι θα πέσουμε όλοι στο νερό!»

eep logo