Δ.Μαρκόπουλος: Νέα συγκέντρωση - νέα δύναμη στη Β΄Πειραιά

markopoulos keratsini

Εντυπωσιακή συστράτευση με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας

Για μια ακόμη συγκέντρωση, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος απέδειξε πως αποτελεί το new entry στη Β’ Πειραιά και αποτελεί πόλο έλξης και πολιτικής συζήτησης ή όπως πολλοί πλέον αναφέρουν ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Σε ένα γεμάτο θέατρο, το Αντώνης Σαμαράκης στο Κερατσίνι, ο αρχισυντάκτης του Πρώτου Θέματος κι εκλεκτός της ΝΔ για υποψήφιος στην περιφέρεια, παρουσία εκατοντάδων φίλων του αλλά και σημαντικών αυτοδιοικητικών εκπροσώπων της περιοχής, τη Δευτέρα το απόγευμα έδωσε το στίγμα του. Σε μια ομιλία με τοπικό χαρακτήρα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα στο σημείο που τόνισε πως «η Β’ Πειραιά δεν ανήκει σε κανέναν πέραν των πολιτών της» και πως «κάποιοι θεωρούν βιλαέτι, κληρονομιά και οικόπεδο τους την περιοχή» με ταυτόχρονη επίθεση κατά της αριστεράς για την οποία σημείωσε πως «η Β’ Πειραιά δεν της ανήκει νομοτελειακά, δεν είναι κτήμα της, ανήκει στο αύριο, στον λαό που ψάχνει ένα καλύτερο μέλλον».

Ο ίδιος επικεντρώθηκε στα προβλήματα του Κερατσινίου, ζητώντας δράσεις και προτείνοντας αξιοποίηση υπέρ των πολιτών της περιοχής των λιπασμάτων, των προσφυγικών με τη δημιουργία ειδικής ζώνης τύπου Σάντα Κρουζ, τη δημιουργία μουσείου Χαμένων Πατρίδων και Μανιάτικης Ιστορίας, την υιοθέτηση ειδικού προγράμματος με τίτλο «πρώτη προτίμηση» ώστε να προσλαμβάνονται από τις επιχειρήσεις της περιοχής πρώτα οι άνεργοι από τη Β’ Πειραιά καθώς και τη λειτουργία δημοτικών κέντρων καινοτομίας στα πρότυπα του Τελ Αβίβ ώστε να ανθήσουν επιχειρήσεις τεχνολογίας με βάση το Κερατσίνι. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις σχέσεις Δραπετσώνας – COSCO, στο πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης και στις κακές συγκοινωνίες, στα προβλήματα με τις συχνές πλημμύρες, στο ζήτημα της μεταφοράς του ΙΚΑ και στον αποκλεισμό της Αμφιάλης.

Εκτός των άλλων κάλεσε σε συστράτευση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ επιτέθηκε στο νοθρό πολιτικό σύστημα της περιοχής και στην αριστερή καχεξία όπως την ανέφερε.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως μετά από μια μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση τον Μάρτιο στη Νίκαια παρουσία 500 ατόμων και ύστερα από τα εγκαίνια των γραφείων του στο Περιβολάκι της Νίκαιας παρουσία 600 και πλέον Πειραιωτών που έκλεισαν τους γύρω δρόμους, του Κώστα Καραμανλή και της εξαδέλφης του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθύντριας του πολιτικού του γραφείου Κατερίνας Ονουφριάδου, παράλληλα με γνωστές περσόνες όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Αντώνης Πανούτσος κι άλλους, ο αρχισυντάκτης της κυριακάτικης εφημερίδας και γνωστός από τις τηλεοπτικές του παρουσίες, στο Κερατσίνι απέδειξε πως έχει δική του δυναμική.

Κι αυτό διότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση μάζεψε κόσμο μόνο από τον Δήμο Κερατσινίου και Δραπετσώνας στο πλαίσιο τοπικών του πλέον παρεμβάσεων, ενώ θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις και στους υπόλοιπους δήμους της Β’ περιφέρειας. Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως σε μια σπάνια για τα δεδομένα της τοπικής ΝΔ ενέργεια, το Σάββατο το πρωί με ομάδα 20 νέων ο Δημήτρης Μαρκόπουλος πραγματοποίησε περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Κερατσινίου, διανέμοντας την εφημερίδα που εκδίδει «με ΔΥΝΑΜΗ για τη Β’ Πειραιά». Επρόκειτο για ενέργεια που έδωσε πόντους στον δημοσιογράφο καθώς για χρόνια η ΝΔ υστερούσε και δεν υπήρχαν τέτοιες δράσεις.

Μεταξύ όσων παραβρέθηκαν ήταν ο πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς που στηρίζει τον δημοσιογράφο σε κάθε βήμα του, ο υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Διαλινάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου Νίκος Πέτσας και ο γραμματέας του φορέα Βασίλης Ρινιώτης, ο τέως αντιδήμαρχος και σημαντικό στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή Κώστας Κούβαρης, ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας Θεόδωρος Ζωιτάς, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ΝΔ Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Βασίλης Χρυσικόπουλος, ο ναύαρχος ε.α., οικονομολόγος και πολιτευτής με τη ΝΔ Χριστόφορος Δρακάτος, ο γνωστός νομικός Νίκος Μπιλίρης (και μέλος του δ.σ. του ΔΣΠ), ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εκτελωνιστών Κώστας Κοκκοράκης, ο τέως πρόεδρος της τοπικής Κορυδαλλού ΝΔ Λάκης Διακάτος, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της Πίτσος Κούμπουλας Χρήστος, ο πρόεδρος των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες Κυριάκος Κωστάκος μαζί με τον εκπρόσωπο Δημήτρη Γαλανό και πλήθος εργαζόμενων, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Διάκος και ο Γιώργος Ρίζος με τη Μαντούβαλου Μαρία, ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος Τρύφωνας Σταυρίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΠΑ Εκτελωνιστών Χάρης Γαλονομάτης και η πρόεδρος του Συλλόγου Ερατώ Μπουντούρη Θεοδώρα μαζί με τη Ρούλα Κουλούρη από την ιχθυόσκαλα. Επίσης το παρόν έδωσε η υποψήφια Δήμαρχος Περάματος στις τελευταίες εκλογές Γιώτα Βοϊδονικόλα.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως οργανωτές της εκδήλωσης και συμπαραστάτες του δημοσιογράφου στην περιοχή (πρόκειται για προσωπικούς του φίλους) είναι οι σημαντικοί αυτοδιοικητικοί Γιάννης Τζιώτης (πρώην πρόεδρος ΔΕΠΑΚ) και Κώστας Μαυρογιαννόπουλος (τ. πρόεδρος ΚΕΚ Κερατσινίου). Καίρια υπήρξε επίσης η συμβολή της τέως αντιδημάρχου Μαρίας Μαϊλλη και υποψήφιας όπως όλα δείχνουν περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Πατούλη καθώς και της προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Μανιατών και φίλων Ελένη Διασάκου.

Τον Δημήτρη Μαρκόπουλο προλόγισε ο φίλος του δικηγόρος και μέλος της ΝΔ Ανδρέας Σκαραμαγκάς, ενώ από την ομάδα του γραφείου του δημοσιογράφου παραβρέθηκαν ο γνωστός αυτοδιοικητικός του Κορυδαλλού (υποψήφιος Δήμαρχος τρεις φορές) Κώστας Νικητόπουλος, ο επίσης υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος, η υπεύθυνη του γραφείου της Συμφωνίας Πολιτών για τη Β’ Πειραιά Δήμητρα Γκλεζάκου που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της ομιλίας, ο Σταύρος Μαντούβαλος και ο Διονύσης Ευαγγελόπουλος με τον Γιώργο Σίσκα.

Experience night..
Σούρουπο στο λιμάνι του Βολου
Γιορτινή και η Φρεαττύδα..
Εορταστικό το μεγάλο λιμάνι!
Στολισμένες οι γειτονιές...
Θυμωμένη η θάλασσα στο Νησάκι...
Η μαγεία των Χριστουγέννων!
Ο Πύργος στο μεγάλο λιμάνι έβαλε τα γιορτινά του!
Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο των ναυτικών!
Νοτιάς...
Στολίδια της Πειραϊκής
Φρεαττύδα, βράδυ Νοέμβρη..
Στο πανηγύρι του Άγιου Νείλου..
Το τραμ της νύχτας...
Πύργος στην ομίχλη...
Γλάροι στην κουπαστή
Χταπόδια στην Πειραϊκή...
28η Οκτωβρίου 2021
Ιστιοπλοϊκά στην Καστέλλα
Αντανακλάσεις
φωτο: Δημήτρης Βρανάς
Στα νερά του λιμανιού..
Φθινοπωριάζει...
Τα ρόδινα ακρογιάλια...
Ferrari στο Πασαλιμάνι!
Νύχτες στο λιμάνι...
Λιμάνι Πειραιά: Αποχαιρετισμός στον Μίκη...
Κάθοδος στη θάλασσα..
Μια θάλασσα ελπίδες...
Καλή επιτυχία!
Ώρα να ανοίξουμε πανιά!
Ηλιοβασιλέματα...
Ένα το χελιδόνι...
Σύννεφα στα νερά της Αίγινας
Και πάλι, μπράβο ρε παιδιά !!!
Ο Σταυρός της Πειραϊκής στις Ημέρες Θάλασσας 2021
Καβάλα στο δελφίνι...
Σκιές στα μάρμαρα του παρελθόντος
Υπερπανσέληνος!
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ηλιοβασίλεμα της πυρκαγιάς
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Κάβος τη νύχτα
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Συν-ομιλίες
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ο Άγιος Νικόλαος στο Μπαϊκούτσι
Πέφτει η νύχτα στο λιμάνι...
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ούτε ο Σταυρός δεν μας προστατεύει...
Σταυρός, Μπαϊκούτσι, 28.03.2021
Ναυτικός (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
25η Μαρτίου 2021 - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Αντανακλάσεις
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Gone with the wind...
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...(φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Τα ρόδινα ακρογιάλια
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι