Δ.Μαρκόπουλος: Νέα συγκέντρωση - νέα δύναμη στη Β΄Πειραιά

markopoulos keratsini

Εντυπωσιακή συστράτευση με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας

Για μια ακόμη συγκέντρωση, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος απέδειξε πως αποτελεί το new entry στη Β’ Πειραιά και αποτελεί πόλο έλξης και πολιτικής συζήτησης ή όπως πολλοί πλέον αναφέρουν ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Σε ένα γεμάτο θέατρο, το Αντώνης Σαμαράκης στο Κερατσίνι, ο αρχισυντάκτης του Πρώτου Θέματος κι εκλεκτός της ΝΔ για υποψήφιος στην περιφέρεια, παρουσία εκατοντάδων φίλων του αλλά και σημαντικών αυτοδιοικητικών εκπροσώπων της περιοχής, τη Δευτέρα το απόγευμα έδωσε το στίγμα του. Σε μια ομιλία με τοπικό χαρακτήρα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα στο σημείο που τόνισε πως «η Β’ Πειραιά δεν ανήκει σε κανέναν πέραν των πολιτών της» και πως «κάποιοι θεωρούν βιλαέτι, κληρονομιά και οικόπεδο τους την περιοχή» με ταυτόχρονη επίθεση κατά της αριστεράς για την οποία σημείωσε πως «η Β’ Πειραιά δεν της ανήκει νομοτελειακά, δεν είναι κτήμα της, ανήκει στο αύριο, στον λαό που ψάχνει ένα καλύτερο μέλλον».

Ο ίδιος επικεντρώθηκε στα προβλήματα του Κερατσινίου, ζητώντας δράσεις και προτείνοντας αξιοποίηση υπέρ των πολιτών της περιοχής των λιπασμάτων, των προσφυγικών με τη δημιουργία ειδικής ζώνης τύπου Σάντα Κρουζ, τη δημιουργία μουσείου Χαμένων Πατρίδων και Μανιάτικης Ιστορίας, την υιοθέτηση ειδικού προγράμματος με τίτλο «πρώτη προτίμηση» ώστε να προσλαμβάνονται από τις επιχειρήσεις της περιοχής πρώτα οι άνεργοι από τη Β’ Πειραιά καθώς και τη λειτουργία δημοτικών κέντρων καινοτομίας στα πρότυπα του Τελ Αβίβ ώστε να ανθήσουν επιχειρήσεις τεχνολογίας με βάση το Κερατσίνι. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις σχέσεις Δραπετσώνας – COSCO, στο πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης και στις κακές συγκοινωνίες, στα προβλήματα με τις συχνές πλημμύρες, στο ζήτημα της μεταφοράς του ΙΚΑ και στον αποκλεισμό της Αμφιάλης.

Εκτός των άλλων κάλεσε σε συστράτευση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ επιτέθηκε στο νοθρό πολιτικό σύστημα της περιοχής και στην αριστερή καχεξία όπως την ανέφερε.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως μετά από μια μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση τον Μάρτιο στη Νίκαια παρουσία 500 ατόμων και ύστερα από τα εγκαίνια των γραφείων του στο Περιβολάκι της Νίκαιας παρουσία 600 και πλέον Πειραιωτών που έκλεισαν τους γύρω δρόμους, του Κώστα Καραμανλή και της εξαδέλφης του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθύντριας του πολιτικού του γραφείου Κατερίνας Ονουφριάδου, παράλληλα με γνωστές περσόνες όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Αντώνης Πανούτσος κι άλλους, ο αρχισυντάκτης της κυριακάτικης εφημερίδας και γνωστός από τις τηλεοπτικές του παρουσίες, στο Κερατσίνι απέδειξε πως έχει δική του δυναμική.

Κι αυτό διότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση μάζεψε κόσμο μόνο από τον Δήμο Κερατσινίου και Δραπετσώνας στο πλαίσιο τοπικών του πλέον παρεμβάσεων, ενώ θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις και στους υπόλοιπους δήμους της Β’ περιφέρειας. Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως σε μια σπάνια για τα δεδομένα της τοπικής ΝΔ ενέργεια, το Σάββατο το πρωί με ομάδα 20 νέων ο Δημήτρης Μαρκόπουλος πραγματοποίησε περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Κερατσινίου, διανέμοντας την εφημερίδα που εκδίδει «με ΔΥΝΑΜΗ για τη Β’ Πειραιά». Επρόκειτο για ενέργεια που έδωσε πόντους στον δημοσιογράφο καθώς για χρόνια η ΝΔ υστερούσε και δεν υπήρχαν τέτοιες δράσεις.

Μεταξύ όσων παραβρέθηκαν ήταν ο πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς που στηρίζει τον δημοσιογράφο σε κάθε βήμα του, ο υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Διαλινάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου Νίκος Πέτσας και ο γραμματέας του φορέα Βασίλης Ρινιώτης, ο τέως αντιδήμαρχος και σημαντικό στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή Κώστας Κούβαρης, ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας Θεόδωρος Ζωιτάς, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ΝΔ Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Βασίλης Χρυσικόπουλος, ο ναύαρχος ε.α., οικονομολόγος και πολιτευτής με τη ΝΔ Χριστόφορος Δρακάτος, ο γνωστός νομικός Νίκος Μπιλίρης (και μέλος του δ.σ. του ΔΣΠ), ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εκτελωνιστών Κώστας Κοκκοράκης, ο τέως πρόεδρος της τοπικής Κορυδαλλού ΝΔ Λάκης Διακάτος, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της Πίτσος Κούμπουλας Χρήστος, ο πρόεδρος των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες Κυριάκος Κωστάκος μαζί με τον εκπρόσωπο Δημήτρη Γαλανό και πλήθος εργαζόμενων, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Διάκος και ο Γιώργος Ρίζος με τη Μαντούβαλου Μαρία, ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος Τρύφωνας Σταυρίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΠΑ Εκτελωνιστών Χάρης Γαλονομάτης και η πρόεδρος του Συλλόγου Ερατώ Μπουντούρη Θεοδώρα μαζί με τη Ρούλα Κουλούρη από την ιχθυόσκαλα. Επίσης το παρόν έδωσε η υποψήφια Δήμαρχος Περάματος στις τελευταίες εκλογές Γιώτα Βοϊδονικόλα.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως οργανωτές της εκδήλωσης και συμπαραστάτες του δημοσιογράφου στην περιοχή (πρόκειται για προσωπικούς του φίλους) είναι οι σημαντικοί αυτοδιοικητικοί Γιάννης Τζιώτης (πρώην πρόεδρος ΔΕΠΑΚ) και Κώστας Μαυρογιαννόπουλος (τ. πρόεδρος ΚΕΚ Κερατσινίου). Καίρια υπήρξε επίσης η συμβολή της τέως αντιδημάρχου Μαρίας Μαϊλλη και υποψήφιας όπως όλα δείχνουν περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Πατούλη καθώς και της προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Μανιατών και φίλων Ελένη Διασάκου.

Τον Δημήτρη Μαρκόπουλο προλόγισε ο φίλος του δικηγόρος και μέλος της ΝΔ Ανδρέας Σκαραμαγκάς, ενώ από την ομάδα του γραφείου του δημοσιογράφου παραβρέθηκαν ο γνωστός αυτοδιοικητικός του Κορυδαλλού (υποψήφιος Δήμαρχος τρεις φορές) Κώστας Νικητόπουλος, ο επίσης υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος, η υπεύθυνη του γραφείου της Συμφωνίας Πολιτών για τη Β’ Πειραιά Δήμητρα Γκλεζάκου που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της ομιλίας, ο Σταύρος Μαντούβαλος και ο Διονύσης Ευαγγελόπουλος με τον Γιώργο Σίσκα.

Pin It
Φως στο νερό. Πειραϊκή
Προπέλα (φωτο: Δημήτρης Βρανάς)
Πλώρη (φωτο Δημήτρης Βρανάς)
Στο ακρογιάλι
...τα μπλε της θάλασσας
Σκιές στα νερά
Δεσμοί στεριάς και θάλασσας
Καλό αποκαλόκαιρο!
Αποκαλόκαιρο...
Κουφάρι βάρκας στην Πειραϊκή
Μπαϊκούτσι. Χειμωνιάτικη λιακάδα.
Η άνοιξη στην πόρτα μας!
Περαία μου με τον Σαρωνικό σου...
Άνθισαν οι δρόμοι της Καλλίπολης
Κατάρτια στο δειλινό
Κόκκινο της δύσης
Συνάντηση γιγάντων έξω από το λιμάνι του Πειραιά (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Τουρκολίμανο με βροχή
Ναΐσκοι Μνήμης (επιτύμβιες σημαδούρες της 'Αννας Σαλούστρου)
Νύχτα με βροχή. Λιμάνι Πειραιά
28η Οκτωβρίου. Πειραιάς
Γλάροι στο βράχο (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Ρομαντική βαρκάδα (φωτο: Γιώργος Χριστάκης)
Μαγικό δειλινό
Βάρκες
Ασήμι η θάλασσα... (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Φωτιά στο νερό. Ηλιοβασίλεμα
Ηλιοβασίλεμα στο Πασαλιμάνι
Σούρουπο στην Πειραϊκή
Άνοιξη στο μώλο
Ηλιοβασίλεμα φωτιά...(φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Στα δίχτυα της θάλασσας (φωτο Δημήτρης Βρανάς)
Πινελιές της θάλασσας (φωτο Δημήτρης Βρανάς)
Σούρουπο στο λιμάνι του Πειραιά (φωτο Χάρης Καραμπότσιος)
Ναυπηγείο (φωτο Δημήτρης Βρανάς)
Νοτιάς... (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Γιορτινό λιμάνι (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Αντικατοπτρισμοί (φωτο Δημήτρης Βρανάς)
Ψαράδες στην Πειραϊκή
Αντανακλάσεις ΙΙ (φωτο: Δημήτρης Βρανάς)
Αντανακλάσεις Ι (φωτο: Δημήτρης Βρανάς)
Προπέλα (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Sailing (φωτο: Γιώργος Χριστάκης)
Μωβ εν πλω
Πανσέληνος του Αυγούστου (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Καλοκαίρι στην Πειραϊκή
Θαλασσινά ταξί στις Σπέτσες
Τα θαυμάσια σύννεφα
Χελιδόνια
Το λευκό του καλοκαιριού
Θαλασσινοί δεσμοί
Συμμετρία
Στο ντόκο
Σκιές του πλοίου
Κάβοι
Πρωινή κίνηση στο λιμάνι
Ασβεστώνοντας την Πειραϊκή... με καλή παρέα
Αλάτι στα βράχια
Χταπόδια στην Πειραϊκή
Μεγάλη Εβδομάδα. Κατάνυξη...
Το αρχαίο κλέος και το σύγχρονο ...
Σταυρός της Άνοιξης
ανθίζουν και οι πόρτες στον Πειραιά
Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς
Στην άκρη του λιμανιού
Κάβοι στο λιμάνι
Silo. Λιμάνι Πειραιά
Κάτω από τη γέφυρα
Πλοίο. Συμμετρία
Κρύο στο Πασαλιμάνι...
Μνήμες Πειραιά
Για ένα πουκάμισο αδειανό...
Και όμως είναι Πειραιάς... Θεοφάνεια στο Μπαϊκούτσι!
Χειμωνιάτικος Πειραιάς (φωτο Γιούλη Επτακοίλη)
Πανσέληνος (φωτο Γ.Χριστάκης)
Πυροτεχνήματα στον ουρανό του Πειραιά
Φθινόπωρο στην Πειραϊκή
Φως από νησί
Θάλασσες ΙΙΙ
Θάλασσες ΙΙ
Θάλασσες Ι
Σκιές σε τοίχο καλοκαιριού
Summertime
Προορισμός... ο Πειραιάς
Ο Σταυρός στην Πειραϊκή
Ηλεκτρικός Σταθμός Πειραιά
Φοίνικες στον ΟΛΠ
Περιστέρια στο Δημοτικό
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι