Από την Ασία τα κεφάλαια της ναυτιλίας

naftilia ploio limani

Οι ασιατικές αγορές αναμένεται να αποτελέσουν τον κύριο χρηματοδότη του ναυτιλιακού κλάδου τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει έρευνα της HSH Nordbank.

Όπως αναφέρεται, περίπου το 80% των ναυτιλιακών εταιρειών πελατών της HSH Nordbank εκτιμά ότι οι Ασιάτες θα χρηματοδοτήσουν περαιτέρω τη ναυτιλία το προσεχές διάστημα. Από τους ερωτηθέντες, το 33% ήδη συνεργάζεται με τράπεζα από την Ασία για τη στήριξή του επενδυτικού της προγράμματος, ενώ το 16% έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από στρατηγικούς επενδυτές με έδρα την Ασία.

Κλειδί σε αυτήν την πορεία είναι η πολιτική χορηγήσεων που ακολουθούν εδώ και χρόνια οι γίγαντες της ναυπηγικής βιομηχανίας, Κίνα και Νότιος Κορέα, που επιδιώκουν να στηρίξουν τη ναυπηγική τους βιομηχανία.

«Η σταθερά αυξανόμενη σημασία της Ασίας για τον τομέα της ναυτιλίας συσχετίζεται έντονα με τις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής και τις θέσεις που έχουν οι Ασιάτες υπέρ της ανάπτυξης της ναυπηγικής τους βιομηχανίας» τονίζει ο Ingmar Loges, υπεύθυνος για τα ναυτιλιακά δάνεια της HSH. Επιπλέον οι ευρωπαϊκές τράπεζες μειώνουν διαρκώς την έκθεσή τους στον κλάδο, επισημαίνει ο κ. Loges και προσθέτει ότι πάνω από το 60% των ναυτιλιακών εταιρειών σήμερα έχουν παρουσία στην Ασία κυρίως μέσω θυγατρικών τους εταιρειών.

Πηγή: reporter.gr

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ