“Ανάγκες εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου”

kalamatianos d

Ομιλία του ΓΓ / ΥΝΑΝΠ κ. Καλαματιανού στην ημερίδα για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ιδιωτικού ναυτικού δικαίου

 

Ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, στην επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου με θέμα: “Ανάγκες εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου”.
Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Νομική Σχολή Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και το Ναυτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Πειραιά, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την ευκαιρία συμπλήρωσης του πρώτου έτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Νομικής Σχολής Αθηνών με κατεύθυνση στο Ναυτικό Δίκαιο.

Ο Γενικός Γραμματέας, τόνισε στην ομιλία του την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σταθερού αλλά και εκσυγχρονισμένου θεσμικού περιβάλλοντος, εναρμονισμένου με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, το οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής, διευκολύνοντας την εύρυθμη λειτουργία και ευημερία της ελληνικής ναυτιλίας και το οποίο θα πρέπει να αποτελεί προϊόν διαβούλευσης και συναίνεσης των ενδιαφερομένων μερών, υπογραμμίζοντας ότι ... “ο τεκμηριωμένος εκσυγχρονισμός του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου δύναται να οδηγήσει στην περαιτέρω ενδυνάμωση, μέσω της εξέλιξης και προσαρμογής του στις σύγχρονες προτεραιότητες, του νομικού πλαισίου της ελληνικής ναυτιλίας, δίνοντας περαιτέρω πνοή στα πανιά της πρωτοπόρου ελληνικής ναυτιλίας και ενισχύοντας την πρωτοκαθεδρία της στο παγκόσμιο στερέωμα”.
Στην επιστημονική εκδήλωση όπου συμμετείχαν εκλεκτοί παράγοντες της νομικής επιστήμης αλλά και της ναυτιλίας, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα αντιμετώπισης ενός πολυσήμαντου θέματος με ποικίλες προεκτάσεις τόσο για τη νομική όσο και τη ναυτιλιακή μας πραγματικότητα, δηλαδή η “Ανάγκη εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου”.

eep logo