Συνάντηση του Γ.Πλακιωτάκη με το Προεδρείο του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων

plakiotakis navlomesites

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του με τους φορείς της Ελληνικής Ναυτιλίας

συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων και συζήτησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Ιωάννη Κοτζιά, τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου, κ. Δημήτρη Κιττέ, και τον ταμία του Συνδέσμου, κ. Σπύρο Καζιάνη, τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ελλήνων Ναυλομεσιτών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου σε πολύ καλό κλίμα στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του κ. Πλακιωτάκη με όλους τους φορείς της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ιωάννης Κοτζιάς, ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη για τη συμμετοχή και στήριξή του στο Παγκόσμιο Συνέδριο και το Δείπνο των Ναυλομεσιτών, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πειραιάς 2017». Τόνισε επίσης την ανάγκη να βοηθηθεί ο κλάδος της Ναυτιλίας εν γένει από παρεμβάσεις της Πολιτείας σε σχέση με την ενίσχυση της Ελληνικής σημαίας και του Ελληνικού Νηογνώμονα.

Ο ταμίας του Συνδέσμου, κ. Σπύρος Καζιάνης, αναφέρθηκε στην έμφυτη κλίση των Ελλήνων στη ναυτιλία και ειδικότερα στη μεσιτεία ναυλώσεων, στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί ώστε να ενισχυθούν τα περί τη ναυτιλία επαγγέλματα με νέο αίμα, αλλά και στην πάγια επιδίωξη του Συνδέσμου να διατηρηθούν οι Έλληνες ναυλομεσίτες σε υψηλά ποιοτικά επίπεδα και να απομονωθούν αθέμιτες ή αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, κ. Δημήτρης Κιττές, τόνισε την προσπάθεια που οι Έλληνες ναυλομεσίτες καταβάλλουν να αντεπεξέλθουν και να παραμείνουν στην κορυφή σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, μέσω διαρκούς ενημέρωσης, καλλιέργειας διαπροσωπικών επαφών και δια βίου εκπαίδευσης, στα οποία συνεισφέρει ενεργά και ο Σύνδεσμος, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και μεταλαμπαδεύοντας πρακτικές γνώσεις σε νέα στελέχη.

Ο κ. Πλακιωτάκης αφού ευχαρίστησε το Προεδρείο του Συνδέσμου για την φιλική και εποικοδομητική συζήτηση που είχαν, επαίνεσε τους Έλληνες ναυλομεσίτες για την, παρά τα προβλήματα και την ελλιπή στήριξη, ισχυρή παρουσία τους στην παραγωγική αλυσίδα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, τονίζοντας ταυτόχρονα τη διαχρονική θέση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ της ελεύθερης αγοράς και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της στην επίλυση προβλημάτων της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Επίσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τρέχουσα διαδικασία ζύμωσης και προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, και δεσμεύθηκε ότι για πολλές από τις προτάσεις, όπως η ενίσχυση του επαγγέλματος και της δια βίου εκπαίδευσης των στελεχών, θα υπάρξει μέριμνα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, βεβαιώνοντας ότι, με δεδομένο ότι η Ελληνική Ναυτιλία αποτελεί ανεκτίμητης αξίας εθνικό κεφάλαιο, πρωταρχικό μέλημα δικό του και του κόμματος θα είναι να στηριχθεί η βιωσιμότητα και η εξωστρέφεια των κλάδων της Ελληνικής Ναυτιλίας και να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, συμβάλλοντας ώστε η σημαία της ελληνικής ναυτιλίας να κυματίζει ψηλά στα πέρατα του κόσμου.