"Απολογία" Σόιμπλε

ploia tessera

Για την επίθεσή του στους έλληνες εφοπλιστές

 

Εξηγήσεις επιδιώκει να δώσει με συνέντευξη του στα ΝΕΑ για την επίθεση του, στους έλληνες εφοπλιστές ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφαγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε σημειώνει ότι δεν άσκησε κριτική απλώς υπέδειξε στην ελληνική κυβέρνηση ότι εξήγγειλε κάτι και στη συνέχεια επέλεξε άλλο δρόμο.
Η ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Παππά έχει ως εξής:

Πάντως η κυβέρνηση στην Αθήνα λέει ότι αυτό δεν είναι το δικό της πρόγραμμα, αλλά υποχρεώνεται να το εφαρμόσει.
Αυτό είναι επικίνδυνο, διότι μια τέτοια στάση μπορεί να οδηγήσει τους πολίτες σε παρεξήγηση σχετικά με τα αίτια. Πρόσφατα υπενθύμισα πως το κόμμα του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα καταργούσε τα προνόμια των εφοπλιστών. Η κυβέρνηση δεν το έκανε για τους δικούς της λόγους. Είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής οι εφοπλιστές να προστατεύονται, αλλά να γίνονται αλλού περικοπές.

-Και η γερμανική κυβέρνηση και η Βουλή στις αρχές του προηγούμενου έτους πέρασε νόμο με φορολογικά προνόμια για τους Γερμανούς εφοπλιστές. Γιατί ασκείτε κριτική στην Ελλάδα;
-Δεν άσκησα καμία κριτική. Επαναλαμβάνω. Απλώς υπέδειξα ότι η ελληνική κυβέρνηση εξήγγειλε κάτι και στη συνέχεια επέλεξε άλλο δρόμο. Η διαφορά είναι πρωτίστως ότι εμείς δεν ζητούμε από τους έλληνες φορολογουμένους εγγυήσεις για τη Γερμανία.

eep logo