Αναμονή για τις κρίσεις του Λιμενικού

limeniko koitazei

Στον Πειραιά εφέτος οι κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή έχουν δημιουργήσει στα στελέχη του Σώματος συζητήσεις και ερωτηματικά, καθώς η νέα πολιτική ηγεσία ακόμη δεν έχει «ανοίξει τα χαρτιά» της και βρίσκεται στο στάδιο ενημέρωσης και συνεργασίας με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ενστόλων στο πλαίσιο διαμόρφωσης της νέας εποχής που περιλαμβάνει και νέα αναδιάρθρωση υπηρεσιών, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά «όλα στην ώρα τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λιμενικός Καλλικράτης» φέρει την υπογραφή του νυν Αρχηγού, για τον οποίο οι πληροφορίες που υπάρχουν ως προς την παραμονή του διίστανται. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να παραμείνει στη θέση του, ωστόσο τα στελέχη του Σώματος, συζητώντας για τις κρίσεις, λένε ότι όλα θα εξαρτηθούν από αυτό. Αν δεν αλλάξει η φυσική ηγεσία, οι αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια θα είναι περιορισμένης κλίμακας και δεν θα ξεπεράσουν τις τέσσερις οι αναμενόμενες αποστρατείες συν δύο υποναυάρχων, καθώς μειώθηκαν οι θέσεις στον βαθμό αυτό με βάση το νέο οργανόγραμμα.

Εάν αλλάξει η φυσική ηγεσία του Σώματος τότε ως πιθανοί αντικαταστάτες του φέρονται ο Υπαρχηγός ο κ. Αθανάσιος Χονδρονάσιος (για τον έτερο Υπαρχηγό κ. Βασίλειο Σιέττοοι πληροφορίες λένε πως πιθανόν θα αποστρατευτεί) και οι κ.κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, Γεώργιος Μπουμπόπουλος και Νικόλαος Πατρινός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή τη περίπτωση - την αντικατάσταση του κ. Αθανασόπουλου - αναμένεται να γίνουν περισσότερες αποστρατείες στους ανώτατους αξιωματικούς που θα φτάσουν τις 15 στο σύνολο.

Με πληροφορίες από tovima.gr

eep logo