Ολοκληρώθηκε η 2η Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών

skyros project 2017

Από το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Η Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών ολοκληρώθηκε και φέτος τον Ιούλιο, για δεύτερη φορά. Η βραβευμένη Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Χώρα μας το 2016 με έδρα τη Σκύρο, μετά από απόφαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου εδραιώθηκε μόνιμα στο Νησί.

Ηχηρά ονόματα παρουσίασαν και έκαναν διαλέξεις κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Η κ.Ελένη Σβορώνου (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF), ο κ. Ευάγγελος Μανωλάς (Αναπληρωτής Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο),ο κος Κωνσταντίνος Θερμογιάννης- Δασολόγος, τοβιβλιο.net), ο κ. Νίκος Δαναλάτος (Καθηγητής- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), οι κύριοι Δημήτρης Σουλιώτης, Γιώργος Βάιτσος και Γιάννης Ακριτίδης (Ανθρώπινα Διακιώματα, INPLANET), κ. Σταμάτης Σκαμπαρδώνης (Αντιπρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης), ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος (Διευθυντής ΜΕΤΟΠΗ-Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος), ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, ο κος Σπύρος Ψύχας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και η Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνα Σκαναβή. Παρουσιάσεις έκαναν οι Υποψήφιοι Διδάκτορες, κ. Αριστέα Κουνάνη (Γεωπόνος), κ. Βαλεντίνα Πλάκα (Περιβαλλοντολόγος), κ. Μανώλης Αυγερινός (Πολιτικός μηχανικός), κ. Βανέσσα Θεοδώρου (Πληροφορικός), κ. Κέλλυ Μαρίνη (Ψυχολόγος).

skyros project 2017 1

Η εκπαίδευση πέρα από τις παρουσιάσεις και τις διαλέξεις περιελάμβανε δράσεις και ασκήσεις πεδίου που έγιναν στο φυσικό περιβάλλον του Νησιού και στο Λιμάνι της Λιναριάς.

skyros project 2017 2

Η «ΧΡΥΣΗ» συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει γίνει σύμβολο αριστείας για όσους ενδιαφέρονται για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα όπου υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Προωθείται η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων και μέσα από βιωματικές εμπειρίες, υποστηρίζεται ένας τρόπος ζωής όπου ο καθένας μας και καθεμία μας αναγνωρίζει ότι είναι εφικτό να έχουμε μια ποιότητα ζωής η οποία να θέτει τον πολίτη στο κέντρο της προσοχής και όχι το ατομικό συμφέρον.

skyros project 2017 3

Το πολυβραβευμένο Λιμάνι της Λιναριάς έχει γίνει ένα διαδραστικό εργαστήριο όπου η θεωρία μετατρέπεται σε πράξη.

skyros project 2017 4

Η 2η Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών του Πανεπιστημίου Αιγαίου πιστοποίησε 35 νέους Περιβαλλοντικούς Εκπαιδευτές τους οποίους και συγχαίρουμε.

skyros project 2017 5

Η τελετή αποφοίτησης έγινε εν πλω, με φόντο το μοναδικό περιβάλλον της Σκύρου και το μπλε της θάλασσας.