Kρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών του Λιμενικού

limeniko galonia

«Ισορροπημένες» ήταν οι κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, που έγιναν γνωστές αργά το βράδυ της Τετάρτης και υπήρξαν αλλαγές στις θέσεις των δύο Υπαρχηγών καθώς αποστρατεύτηκε ο Α’ Υπαρχηγός Βασίλης Σιέττος και την θέση του καταλαμβάνει ο μέχρι τώρα Β’ Υπαρχηγός Θανάσης Χονδρονάσιος.

Στην θέση του νεώτερου Υπαρχηγού τοποθετήθηκε ο Υποναύαρχος Νίκος Πατρινός, με αποτέλεσμα να αποστρατευθούν λόγω προαγωγής νεωτέρου οι Υποναύαρχοι Παναγιώτης Πετρόπουλος, Γιώργος Μπουμπόπουλος και Ιάκωβος Σέργης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά την συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβούλιου Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου ΠΝ Ευάγγελου Αποστολάκη και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αθανάσιο Αθανασόπουλο.

Από εκεί και πέρα διατηρητέοι στον βαθμό του Υποναυάρχου κρίθηκαν οι Ευάγγελος Τσάντζαλος, Γεώργιος Σύβιτος και Σταμάτης Ράπτης ενώ αποστρατεύεται ο μέχρι τώρα Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Γιώργος Σαρηγιάννης, που κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας την υπηρεσία του.

Για τις κενές θέσεις των Υποναυάρχων προάγονται οι Αρχιπλοίαρχοι Θεόδωρος Κλιάρης, Γιώργος Μπαρκάτσας και Γιάννης Καραγεωργόπουλος.

Διατηρητέοι κρίθηκαν οι Αρχιπλοίαρχοι Αντώνης Πάππος, Αντώνης Βιδάλης, Γιάννης Ιωαννίδης- Μάρκου, Παναγιώτης Παρασκευάς και Χρήστος Ζαφειρίου. Αποστρατεύτηκε ο κ. Εμ. Βαφείδης.

pireas2day.gr

eep logo