ΟΛΠ: Νέα σημαντική Συμφωνία για την κρουαζιέρα

Carnival vista1


Κατά τη διάρκεια του Seatrade Miami, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ο ΟΛΠ Α.Ε. συμφώνησε με την CARNIVAL CRUISE, όπως το πλοίο της CARNIVAL VISTA χρησιμοποιεί από την άνοιξη του 2016 τον Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης του δρομολογίου του κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στη Μεσόγειο. Το πλοίο αυτό, νεότευκτο (2014), μήκους 321 μ., 133.500 gt και μεταφοράς 4.000 επιβατών και 1.500 μελών πληρώματος, αποτελεί ένα από τα πλοία προσέλκυσης στα πλαίσια των νέων πολιτικών κρουαζιέρας του ΟΛΠ Α.Ε. και δίδει τη δυνατότητα ανάπτυξης του home-porting σε νέες βάσεις μεγάλων αριθμών.
Ο ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει στο Miami Seatrade, τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση κρουαζιέρας του κόσμου, μαζί με τον Ε.Ο.Τ. και την ΕΛΙΜΕ με περίπτερο και συνεχείς συμμετοχές και παρεμβάσεις στο Συνέδριο Κρουαζιέρας. Από πλευράς ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχουν ο Γενικός Δ/ντής και επίτιμος Πρόεδρος της Medcruise κ. Σταύρος Χατζάκος και ο Δ/ντής Κρουαζιέρας κ. Θεόδωρος Τσίτουρας, οι οποίοι και συναντήθηκαν με όλες τις μεγάλες εταιρίες του κόσμου, προκειμένου τα πλοία τους να προγραμματίσουν νέες αφίξεις στον Πειραιά.
Μετά τη στροφή της στρατηγικής του ΟΛΠ Α.Ε. το 2010 για την ενδυνάμωση των πολιτικών κρουαζιέρας με τη δημιουργία και νέων υποδομών, ο ΟΛΠ Α.Ε., αναπτύσσοντας τη μέγιστη προσπάθεια στον χώρο της λιμενικής διπλωματίας, συμμετέχει σε όλα τα διεθνή γεγονότα με ενδυνάμωση του κύρους του ως διεθνούς λιμένα και κρουαζιέρας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 18 Μαΐου θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Μεσογείου και 3ο στον κόσμο το “Quantum of the Seas”, της Royal Caribbean μήκους 347 μ., 168.666 gt,, 4.906 επιβατών και 1.500 μελών πληρώματος.

eep logo