Σε τροχιά αξιοποίησης τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας

thessaloniki summit 2018

Ο Αλέξης Τσίπρας στην 3η Σύνοδο «Thessaloniki Summit 2018»

Mε γενικό τίτλο «Ευρωπαϊκή προοπτική και συνδεσιμότητα, βιομηχανική ανάπτυξη και συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια» πραγματοποιείται η 3η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης, που οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στην ομιλία του στην 3η Σύνοδο «Thessaloniki Summit 2018» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "Μετά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε τροχιά αξιοποίησης βρίσκονται σήμερα τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. 

Με την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων, του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς - Βάρνας, μαζί με τη γραμμή από Θεσσαλονίκη μέχρι Αλεξανδρούπολη, θα έχουμε ένα σύγχρονο και ταχύ σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το project της οδικής διασύνδεσης ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη-Σόφια-Βουκουρέστι, θα αυξήσει τις ήδη εξαιρετικές τουριστικές και εμπορικές ροές από την Ρουμανία και την Βουλγαρία προς την Ελλάδα, και αντίστροφα.

Η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης Σκοπίων Βελιγραδίου Βουδαπέστης δεν θα εξυπηρετήσει μόνο την ολοένα αυξανόμενη εμπορική κίνηση από και προς το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Επιπλέον, στο πεδίο της ενεργειακής πολιτικής, η ολοκλήρωση του Νότιου Διαδρόμου, τμήμα του οποίου είναι ο Διαδριατικός Αγωγός φυσικού αερίου TAP είναι έργο πρωταρχικής σημασίας για την Ελλάδα, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα και συνιστώσα της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)