Θανάσης Πυρινής: Ο εξωστρεφής Έλληνας της ναυτιλίας που επανεπενδύει στη χώρα

pyrinis korkidis

Η ελληνική ναυτιλία είναι από τα λιγοστά πράγματα που έχουν μείνει όρθια σε μια Ελλάδα που άλλαξε λόγω της κρίσης.. 

Το να χαρακτηρίζεται λοιπόν ένας άνθρωπος του επιχερείν ως «προσωπικότητα της ναυτιλίας» μαζί με άλλα 26 πρόσωπα του χώρου, σημαίνει πως ταυτόχρονα φθάνει να θεωρείται κι ως ένας εκ των κορυφαίων στο χώρο του business. Ως συμμέτοχος στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Η Vaporia Marine, λοιπόν με τον θεσμό «Vaporia AWARDS», παρουσία πλήθους πολιτικών και του εφοπλιστικού χώρου, βράβευσε προ ημερών έναν αφανή άνθρωπο στο χώρο των επισκευών πλοίων. Τον επιχειρηματία που βρίσκεται πίσω από μια παγκοσμίου μεγέθους εταιρεία, τη Naftosol. Μια εταιρεία με ειδίκευση στις διεθνείς επισκευές πλοίων, με παροθυσία σε Ρουμανία, Νιγηρία, ΗΠΑ (Χιούστον), Παναμά, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Ινδινησία, Ιράν, Αίγυπτο, Γιβραλτάρ και φυσικά τον Πειραιά. Πρόκειται για έναν όμιλο όπου Έλληνες και ξένοι μηχανικοί ασχολούνται με σωληνώσεις, εργασίες αποκατάστασης πλοίων, ρομποτική στα πλοία κ.ά.

Με πολυσχιδή δραστηριότητα στη χώρα μας αλλά εδώ και χρόνια και στο εξωτερικό, ο Θ. Πυρινής κατόρθωσε να κάνει τις επισκευές πλοίων μια ελληνική υπόθεση. Ανέδειξε με τη δραστηριότητα του τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους Έλληνες ναυπηγούς κινούμενος με εξωστρέφεια.

Ο Θανάσης Πυρινής είναι κάτοχος BSc και MScin Naval Architecture & Marine Engineering από το University of Surrey και τοUniversity College of London (UCL)αντίστοιχα.

To 1988 αρχίζει να εργάζεται στη NAFTOSOL ως Ναυπηγός, υπεύθυνος για τις επισκευές και τους δεξαμενισμούς πλοίων. Με από δύο χρόνια γίνεται μέτοχος στην εταιρεία και μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση πολύπλοκων επισκευών στο Πέραμα, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή και μαζί την αποκλειστική διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας.

Προβλέποντας την κρίση στον κλάδο και την άνοδο των επισκευών στη Μαύρη Θάλασσα ιδρύει το 2005 τη NAVALINK στη Ρουμανία. Από τότε η εταιρεία έχει ολοκληρώσει επιτυχώς πάνω από 100 δεξαμενισμούς πλοίων για ελληνικές και διεθνείς πλοικτήτριες εταιρείες.

Πλέον έχοντας διανύσει περισσότερα από 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευής σε Ελλάδα και Ρουμανία, συμβάλει ενεργά στην επερχόμενη ανάπτυξη του κλάδου μέσω της NAFTOSOLκαι των επισκευών στον ελλαδικό χώρο με στόχο να ξαναγίνει η Ελλάδα κέντρο Ναυπηγοεπισκευών στην Ν.Α. Ευρώπη. Μάλιστα η Naftosol εσχάτως δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην Ελλάδα και τους εγχώριους πελάτες της, με επενδύσεις και νέες δουλειές.

eep logo