ΗΕLMEPΑ: Δέσμευση για την πρόληψη ρύπανσης και την ασφάλεια στη θάλασσα

helmepa enhmerosh

Ενημέρωση Διευθυντικών Στελεχών Διαχειριστριών Εταιρειών

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου, επομένη της 37ης Γενικής Συνέλευσης των Μελών της HELMEPA, 40 διευθυντικά στελέχη Διαχειριστριών Εταιρειών, Μελών και μη, ενημερώθηκαν στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά από τον Γενικό Διευθυντή της HELMEPA, Δημήτρη Κ. Μητσάτσο για θέματα που ενδιαφέρουν κάθε εταιρεία και τους αξιωματικούς που απασχολεί.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι παρευρισκόμενοι, ενήμεροι πλέον, να κρίνουν τις πρωτοβουλίες της HELMEPA και να συμμετάσχουν και οι ίδιοι ενεργά στη διεύρυνση της. Με αδρές γραμμές, ο κ. Μητσάτσος εξήγησε τις υπηρεσίες που προσφέρει η HELMEPA, με κυριότερες την εθελοντική επιμόρφωση - Refresher Training, προετοιμασία για επιθεωρήσεις Port State Control, διόρθωση λανθασμένων αναφορών σε βάρος πλοίων Μελών, τη μακρόχρονη σχέση με Ναυτιλιακές Αρχές άλλων χωρών καθώς και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Ιδιαίτερα υπογράμμισε την εκτίμηση που απολαμβάνουν τα Μέλη της HELMEPA στα 37 χρόνια που υπάρχει, γιατί απέδειξαν ότι με συνέπεια τιμούν τη δέσμευση τους στην πρόληψη της ρύπανσης και τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ασφάλειας στη θάλασσα.

Ο Καπ. Μιχάλης Φραγκιάς, της S. Livanos, στην παρέμβαση του, χαρακτήρισε «γιγαντιαίο» το έργο της HELMEPA σε σχέση με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει ενώ ο εκπρόσωπος της ΠΕΠΕΝ τόνισε την εκτίμηση των Πλοιάρχων για όσα η HELMEPA προσφέρει. Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Καπ. Γιάννη Δρακογιαννόπουλου της Costamare Shipping και Προέδρου της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της HELMEPΑ, που πρόσθεσε πως ό,τι προσφέρει αυτή η ένωση είναι δωρεάν ή σε συμβολικό κόστος.

Σημειώνεται πως οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίστηκαν και στη διάρκεια του μπουφέ που η HELMEPA παρέθεσε στους παρισταμένους.

eep logo