ΕΠΛΣ Αττικής: Δήλωση Γενικού Γραμματέα για τα αποτελέσματα εκλογών

limeniko soma

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών ΕΠΛΣΑΠ και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής –Πειραιά και Νήσων Θάνος Τσατσουλής, αποτιμώντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΛΣΑΠΝ, επισημαίνει πως

«όλες και όλοι εμείς που συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ’’ αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας για τη στήριξη. Ακόμη μια φορά, η παράταξή μας, παράταξη αρχών και αξιών που ταυτίζονται με την αποστολή του Λιμενικού Σώματος κέρδισε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας, παρά τις αντιξοότητες που προέκυπταν. Θεωρούμε χρέος ευθύνης να τιμούμε κάθε μέρα την απόφασή σας αυτή. Το όποιο διακύβευμα είναι να μιλήσουμε για τις λύσεις των προβλημάτων που σώρευσαν τα τελευταία χρόνια οι δημοσιονομικές αδικίες αλλά και άλλες νομοθετικές αστοχίες όπως η μείωση οργανικών θέσεων η ο ‘Καλλικράτης’ σε βάρος των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος.

Οι λύσεις προϋποθέτουν ένα βασικό πράγμα :
Την ενεργοποίηση ξανά όλων, την καθημερινή μας συμμετοχή δημοκρατικά και μέσα από την έκφραση του κοινωνικού συμφέροντος. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε μια συμμαχία ενότητας και συμπόρευσης. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να περισσεύσει κανείς. Μας εκλέξατε για να προσθέτουμε και πολλαπλασιάζουμε, όχι να διαιρούμε και αφαιρούμε!

Πρώτοι εμείς λοιπόν κάνουμε πράξη την ενότητα και παίρνουμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενωτικού Διοικητικού Συμβουλίου γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να είμαστε στο Εμείς και όχι στο Εγώ.
Πρώτοι εμείς προτείναμε συμβολικά η θέση του Προέδρου να πληρωθεί από μέλος της παράταξης η οποία έχασε στις εκλογές καλώντας παράλληλα σε συστράτευση ό,τι πιο δυναμικό έχει το Λιμενικό Σώμα.

Γιατί, δεν θα κουραστούμε ποτέ να επαναλαμβάνουμε, ότι όταν κάποιος δώσει αξία στους ανθρώπους μπορεί να τους ζητήσει να κάνουν θαύματα. Και θα τα κάνουν. Όταν τους εμπνεύσει, ότι το έργο ή το λειτούργημά τους μπορεί να αλλάξει την ζωή όλων μας, θα του προσδώσουν και οι ίδιοι μεγαλύτερη αξία. Και όταν είναι έτοιμος να συνεργαστεί με άλλους για να βρει και να αναδείξει αξία εκεί που όλοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει, είναι αμέτρητες οι ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει. Με λίγα λόγια, όταν έχει τη δύναμη να δείξει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους γύρω του, δεν υπάρχει τέλος στην εμπιστοσύνη που θα εισπράξει. Αυτό σημαίνει να πιστεύεις στον Άνθρωπο και να βάλεις τον άνθρωπο στο Κέντρο της πολιτικής σου.

Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση είναι η χαλύβδωση της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος. Καμία άλλη ενέργεια δεν θα γίνει ανεκτή. Ο κύκλος της όποιας εσωστρέφειας κλείνει. Οι εγωϊσμοί και τα μικροπολιτικά συμφέροντα ανήκουν στο παρελθόν. Οι διχαστές θα μας βρουν απέναντι τους με όσα μέσα διαθέτουμε!
Εγγυητές της ενότητας είμαστε όλοι εμείς!
Μαζί στην Πράξη, μπορούμε και Μαζί στην Πράξη συνεχίζουμε την προσπάθεια, να διαμορφώσουμε το μέλλον μας κάθε ημέρα, και κάθε στιγμή.
Γιατί όταν στεκόμαστε μαζί, ενωμένοι, δίπλα και μαζί με εσάς, με πίστη στις αξίες και τις ιδέες μας, δεν υπάρχει κανείς και τίποτε που να μπορεί να μας γυρίσει πίσω».

eep logo