Συζήτηση «κεκλεισμένων των θυρών» για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ

ploia thalassa

Υπό συζήτηση, «κεκλεισμένων των θυρών» θα τεθεί την Παρασκευή 19 Ιουλίου η νέα αμερικανική πρωτοβουλία με σκοπό την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας των πλοίων στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και στελεχών του διπλωματικού σώματος των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή στελεχών των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών.
«Απαιτείται μια πολυεθνική προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αυτή η παγκόσμια πρόκληση και να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των πλοίων», αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση πρόκειται να πάρουν μέρος στελέχη των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, ενώ δεν θα επιτραπεί η παρουσία μέσων ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται επιπλέον ότι το θέμα της ανάπτυξης πολυεθνικής ναυτικής δύναμης στον Περσικό εξακολουθεί να εκκρεμεί, με την Βρετανία να έχει αυξήσει τον αριθμό των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού της για την εποπτεία της περιοχής.

theseanation.gr

eep logo