Αλλάζει το μοντέλο αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων

limani hgoumenitsa

Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκη με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ

 

Αλλάζει το μοντέλο της αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, διεξήχθη η πρώτη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με το ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Ριχάρδο Λαμπίρη.

Στην διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστίνα Καλογήρου, ο κ. Ξενόφος ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Πλακιωτάκη για την ως τώρα δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με τα δέκα περιφερειακά λιμάνια.

DSC 1910.jpgM

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξετασθούν, εκ νέου, οι σχετικές διαδικασίες στην βάσει των προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πλακιωτάκη, αναφορικά με την δυναμική αξιοποίηση των εν λόγω λιμένων, κάτι το οποίο σημαίνει αλλαγή του μοντέλου της αξιοποίησής τους και αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

Για τα 10 περιφερειακά λιμάνια ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο και της ολικής παραχώρησης (πώληση πλειοψηφικού ποσοστού), όπως συνέβη στις περιπτώσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ, πέρα από την μέθοδο της υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων.

eep logo