Απομάκρυνση ναυαγίων που ρύπαιναν την περιοχή Τύμβου Σαλαμίνας

tarti

Από τη Δημόσια Αρχή Λιμένων

Για σχεδόν μια δεκαετία το εγκαταλελειμμένο ιπτάμενο δελφίνι ΤΑΡΤΙ και ρύπαινε τη θάλασσα στη Σαλαμίνα και εμπόδιζε την ομαλή άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των παρακείμενων ναυπηγείων.

Για σχεδόν μια δεκαετία οι «υπεύθυνοι» περνούσαν από δίπλα και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ο ν.2881/2001 εφαρμόστηκε ελάχιστες φορές από οργανική μονάδα του ΥΝΑΝΠ. Οι υπόλοιποι «αρμόδιοι» ασχολούνταν κυρίως με τα «φιλέτα» που πήγαιναν Τουρκία συνήθως με πολύ ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους. Όμως το ΤΑΡΤΙ δεν ήταν από τα «φιλέτα» και κάπως έτσι ξέμεινε να χτυπά πάνω στο έμφορτο από το 2011 επικίνδυνων πετρελαιοειδών ΑΛ ΠΕΤΡΟΙΛ με αποτέλεσμα τη συχνή διαρροή πετρελαιοειδών στη θάλασσα.

tarti 3 dal

Την Πέμπτη 1η Αυγούστου το ΤΑΡΤΙ απομακρύνθηκε οριστικά κατόπιν ενεργειών της Δημόσιας Αρχής Λιμένων. Αρκετοί άνθρωποι θα κοιμηθούν λίγο πιο ήσυχοι μετά την απομακρυνση του. Ακόμα περισσότεροι θα απολαμβάνουν το θαλάσσιο περιβάλλον με μια λιγότερη πηγή ρύπανσης με επικίνδυνα πετρελαιοειδή.

Μονο τον τελευταίο μήνα, η ΔΑΛ έχει απομακρύνει από την περιοχή του Τύμβου Σαλαμίνας 9 ναυάγια, τα οποία για δεκαετίες έβλεπαν πολλοί «αρμόδιοι», χωρίς κανείς να κάνει το παραμικρό.

Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να απομακρυνθούν και τα 64 ναυάγια από την ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας περιοχή Τύμβου Σαλαμινας.

Pin It