Σχεδόν 800 μετανάστες από την Παρασκευή στα ελληνικά νησιά

metanastes ploio mesogeio

Nέο μπαράζ αφίξεων μεταναστών καταγράφεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, καθώς μέχρι νωρίς το απόγευμα της Κυριακής είχαν καταμετρηθεί τουλάχιστον 795 άτομα.

Στη Μυτιλήνη, 166 αλλοδαποί που δε διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εντοπίστηκαν από λιμενικούς στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Επίσης στη Λέσβο, 29 επιβαίνοντες σε φουσκωτή λέμβο που παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων διασώθηκαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή της Συκαμιάς. Στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς 46 άτομα έγιναν αντιληπτά από περιπολικό του Λιμενικού πάνω σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, 66 εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Κλειούς-Μανταμάδου, ενώ άλλοι 7 σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Ακρα Κόρακα.

Στην Κω 147 επέβαιναν σε τέσσερις πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους που έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού.

Στη Σάμο 34 παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού, άλλοι 52 εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ποσειδωνίου και 28 στην περιοχή της Βλαμαρής.

Στις Οινούσσες Χίου 36 αλλοδαποί χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα εντοπίστηκαν στη νησίδα Παναγία, ενώ 132 σε δύο περιστατικά στην περιοχή των Καρδαμύλων.

Σαράντα οκτώ μετανάστες εντόπισε η στρατιωτική φρουρά στο Φαρμακονήσι, ενώ και στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν 37χρονος οδηγός φορτηγού και η 32χρονη συνοδηγός του, καθώς έκρυβαν σε κρύπτη στην καμπίνα του οχήματος τέσσερις μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρουν στο εξωτερικό.

in.gr

Pin It