Δρίτσας – Καρύδης: «Ναυμαχία» στα ερτζιανά!

dritsas karydis

Μια ιδιότυπη κατάθεση των διαφορετικών (;) απόψεών τους και των οπωσδήποτε διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων στο θέμα του ΟΛΠ, έτσι όπως αυτό εξελίσσεται μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας είχαν το Σάββατο το πρωί μιλώντας διαδοχικά στο Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Δημήτρης Καρύδης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, που φάνηκε να «συμβιβάζεται», ενώ από θέση αρχής ο ίδιος διαφωνεί με την πώληση του ΟΛΠ, υποστήριξε την εκδοχή πως με τη συνέχιση του διαγωνισμού θα ανοίξει και ο διάλογος για την θεσμική δυνατότητα παρέμβασης δημοσίου, παραλιμένιων δήμων στο λιμάνι. Και ο εκπρόσωπος Τύπου και τ.βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αφού ανέδειξε τις προεκλογικές και μετεκλογικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά τόσο με την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ στην Cosco, όσο και με τη διαδικασία πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ, υποστήριξε πως το μοντέλο παραχωρήσεων με διαχωρισμό υποδομώ και λειτουργίας είναι εκείνο που πρέπει να προκριθεί.

Συγκεκριμένα, ο Θ.Δρίτσας υποστήριξε πως δεν μπορεί να πωληθεί η Αρχή Λιμένος Πειραιά και πως τόσο το δημόσιο όσο και οι παραλιμένιοι δήμοι Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Πειραιά αλλά και οι φορείς της πόλης θα πρέπει να έχουν λόγο στη λειτουργία του.
Στη συνέχεια, μιλώντας στη ίδια εκπομπή, ο Δημήτρης Καρύδης, αν και παραδέχθηκε ότι κακώς επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ο διαχωρισμός υποδομών – λειτουργίας, υποστήριξε ότι αυτό πρέπει να γίνει έστω και τώρα.
Στα αξιοσημείωτα αυτής της «σύγκρουσης» είναι πως και οι δύο φάνηκα να συμφωνούν με την προβληματική που ανέπτυξε την Παρασκευή στο συνέδριο της ESPO ο εισηγητής στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Ευρωπαϊκό κανονισμό πρόσβασης στις λιμενικές υπηρεσίες Κ.Φελκενστάιν που υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά μοντέλα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υποστήριξε την ανάγκη ανταγωνισμού, αλλά απέρριψε κατηγορηματικά την επιλογή πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ.

Το ερώτημα που προκύπτει όθεν είναι τι λέει τελικά το ΤΑΙΠΕΔ που έχει αναλάβει το «βρώμικο» έργο πώλησης του ΟΛΠ;

eep logo