Σύσκεψη για το Μεταναστευτικό στο Υ.Ν.Α.

yna syskepsi metanasteftiko

Ολοκληρώθηκε στο Υ.Ν.Α η σύσκεψη των συναρμόδιων Υπουργών και των ηγεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης παρόντες ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και η Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Την ομοφωνία στα θέματα που συζητήθηκαν, με κυριότερο την κοινή αποδοχή, ότι το μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι απλώς εθνικό αλλά ευρωπαϊκό και υπ' αυτό το πρίσμα, έχει δρομολογηθεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί, τόνισαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, που μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, προέβησαν σε δηλώσεις.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις
του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση και
του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

eep logo