Επίσκεψη Γιάννη Πλακιωτάκη στην Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου

AEN plakiotakis

Επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης των εγκαταστάσεων

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και επιθεώρησε τόσο τους χώρους των Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών Ε.Ν. καθώς επίσης και τις εργασίες αποκατάστασης των δομικών ζημιών που είχε υποστεί το κτίριο της σχολής Πλοιάρχων εξαιτίας του σεισμού της 19ης Ιουλίου 2019.

Ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια αναβάθμισης των ΑΕΝ Ασπροπύργου δεν αφορά μόνον το κτίριο το οποίο υπέστη ζημιές από τον σεισμό, αλλά το σύνολο των κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεων. Ένα έργο που, όπως είπε, θα υλοποιηθεί με ταχύ ρυθμό και σε όλο το εύρος των κτιριακών ή άλλων αναγκών.

Οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιούνται μετά την υπογραφή σύμβασης ανακατασκευής των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Προέδρου της Εταιρίας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ενωσις» και Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρου Βενιάμη.

Η «Συν-Ενωσις» χρηματοδοτεί πλήρως και αποκλειστικά το έργο, της εσωτερικής και εξωτερικής, αποκατάστασης των κτιριακών υποδομών της ΑΕΝ Ασπροπύργου, οι οποίες έχουν υποστεί, πέραν των συνηθισμένων φθορών χρήσης, εκτεταμένες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό του Ιουλίου στην Αττική.
Οι σχετικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως, ώστε να μπορέσει η σχολή και οι καθηγητές της να υποδεχθούν τους παλαιούς και νέους σπουδαστές σε ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον με αναβαθμισμένες υποδομές φοίτησης και εκπαίδευσης.
Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων κοινωνικής στήριξης και ανάληψης πρωτοβουλιών συνδρομής της ναυτιλιακής κοινότητας στον τόπο, μέσω της Συν-Ενωσις, προς τον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης στον οποίον δίνεται σταθερά ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα πάντα με την πάγια θέση του εφοπλισμού για αναβάθμιση της και αναβίωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, την Συν-Ένωσις και προσωπικά προς τον Πρόεδρο τους κ. Θεόδωρο Βενιάμη για την πρωτοβουλία του να καλύψει πλήρως την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών της ΑΕΝ Ασπροπύργου.
«Η στήριξη του τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου. Στόχο μας είναι η διαρκή αναβάθμιση της και στο πλαίσιο αυτό παρεμβάσεις όπως αυτές της Συν-Ενωσις παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό και ξεχωριστό ρόλο.
Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κ. Βενιάμη», συνέχισε, «για την άμεση ανταπόκριση του να στηρίξει την προσπάθειἀ μας να βελτιώσουμε το εκπαιδευτικό περιβάλλον της ναυτικής εκπαίδευσης.
Τόσο η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όσο και η Συν-Ένωσις, έχουν αποδείξει διαχρονικά την ετοιμότητα τους να στηρίξουν κάθε προσπάθεια που κατατείνει στο να αποκτήσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον αντάξιο της ναυτικής ιστορίας του τόπου μας», κατέληξε.