Ο «θεσμικός παραλογισμός» του λιμενικού συστήματος

limani hgoumenitsa

Γ. Πλακιωτάκης: Αναγκαία μια νέα μορφή λιμενικής διακυβέρνησης

Το θέμα της «πανσπερμίας» φορέων που ασχολούνται με τα λιμάνια και τις λιμενικές υποδομές σε όλη τη χώρα ετέθη κατά τη συνέντευξη για τις Άγονες Γραμμές που παραχώρησε στους ναυτιλιακούς συντάκτες, την Τετάρτη, ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για «θεσμικό παραλογισμό» και ανάγκη να προχωρήσουμε σε μια νέα μορφή λιμενικής διακυβέρνησης.
Κατ΄ αρχήν, για την ομογενοποίηση των μορφών διοίκησης των μικρών και μεγάλων λιμανιών – ο Γ. Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι η μορφή των Οργανισμών Λιμένων αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα.

Ενώ σε ότι αφορά τις λιμενικές υποδομές, όπου σήμερα εμπλέκονται φορείς από διάφορα συναρμόδια υπουργεία, ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε πως, από θέση αρχής υποστηρίζει ότι στα θέματα της θαλάσσιας πολιτικής πρέπει την αποκλειστική και μόνη ευθύνη να την έχει το υπουργείο Ναυτιλίας, προσθέτοντας ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να αναληφθεί μια σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Τέλος, ο Γ.Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στο θεσμικό πλαίσιο των υδατοδρομίων, θύμισε την πρόσφατη σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων, η οποία έλαβε χώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι στο ζήτημα χωροθέτησης και λειτουργίας των υδατοδρομίων εμπλέκεται και το υπουργείο Υποδομών, το οποίο πρέπει να αναλάβει τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Pin It