Συνάντηση ΠΟΕΠΛΣ με υπ. Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

limeniko aktofylakh

Αίτημα για ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου και των Περιπολικών Ανοιχτής Θαλάσσης

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη κατά την οποία τέθηκε το αίτημα της ΠΟΕΠΛΣ για ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου και των Περιπολικών Ανοιχτής Θαλάσσης ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ,

"Κατά τη συνάντηση παραθέσαμε στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι ο αριθμός των στελεχών, που υπηρετούν στις πολύπαθες και ευαίσθητες υπηρεσίες του Ανατολικού Αιγαίου μειώθηκε και τα ΠΑΘ, που διαπλέουν ακατάπαυστα το Αιγαίο αποδυναμώθηκαν ενώ η αύξηση των μεταναστευτικών ροών αναβιώνει μνήμες προηγούμενων ετών με τις αντοχές των συναδέλφων μας να δοκιμάζονται για ακόμη μια φορά.

Ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τονίσαμε ότι δεν αρκεί μόνο η καθημερινή αυτοθυσία των συναδέλφων μας και ότι κάθε σύγκριση με τις συνθήκες εργασίας των εταίρων μας (Frontex) αυξάνει την απογοήτευσή μας.

Θεωρούμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις ξεκινώντας από την άμεση ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό εξετάζοντας τη δυνατότητα έκτακτων προσλήψεων, με ταυτόχρονη αύξηση της οργανικής δύναμης και τον επανακαθορισμό της κατανομής οργανικών θέσεων. Παράλληλα ζητήσαμε να εξεταστεί η χορήγηση έκτακτου επιδόματος για όσους υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές όπου παρατηρείται έξαρση των μεταναστευτικών ροών.

Ο κύριος υπουργός από την πλευρά του κατανόησε πλήρως τις θέσεις μας και αναγνώρισε το έργο, που επιτελούν καθημερινά τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δηλώνοντας παράλληλα την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την έξαρση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου, ότι το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πρέπει να ενισχυθεί και ότι για το λόγο αυτό πρόσφατα το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου.

Στη συνέχεια μας ανακοίνωσε την άμεση ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών, που δοκιμάζονται με ανθρώπινο δυναμικό με το σύστημα των αποσπάσεων και την παράλληλη επίσπευση των διαδικασιών για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ).
Το επόμενο χρονικό διάστημα η ΠΟΕΠΛΣ θα βρεθεί σε Λιμενικές Αρχές, οι οποίες δοκιμάζονται προκειμένου να καταγράψει από κοντά τα προβλήματα, να τα αναδείξει και να πετύχει λύσεις".

Pin It