«Φουρτούνα» γύρω από το Master Plan του ΟΛΠ

limani peiraia krouaziera

Εγκρίθηκε το 2018 ή όχι;

Με μια μεγάλη σύγχυση σε σχέση με το Master Plan του ΟΛΠ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ενώ όλοι οι δήμαρχοι και οι φορείς της πόλης συμφώνησαν στην εύλογη ένσταση ότι δεν μπορεί εντός δύο ημερών να δημοσιοποιείται και να συζητείται ένα Master Plan που θα καθορίσει το μέλλον του λιμανιού και της πόλης για πολλές δεκαετίες, ανεδύθη ένα εξίσου εύλογο ζήτημα:
Το Master Plan αυτό έχει ήδη εγκριθεί από το 2018, ή τελικά μπαίνουμε σε μια αέναη διαβούλευση που δεν θα οδηγήσει πουθενά;


Μετά την αποχώρηση δημάρχων και φορέων της πόλης από τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, που παρέμεινε, χωρίς να λάβει το λόγο, μόνο για να έχει πλήρη εικόνα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) με θέμα το Master Plan του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο κ. Μώραλης συντάχθηκε με το αίτημα των υπολοίπων Δημάρχων για αναβολή, δεδομένου ότι μόλις τη Δευτέρα έλαβαν το αναθεωρημένο Master Plan και δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, προκειμένου να μελετηθεί, να γίνουν ουσιαστικές παρατηρήσεις και να υποβληθούν ερωτήματα.

Επιπλέον, έθεσε το θέμα αν προβλέπεται νέο στάδιο διαβούλευσης επί του αναθεωρημένου Master Plan και αν αυτή ολοκληρώθηκε το 2018.

Εξέφρασε τη σταθερή θέση του Δήμου για το Master Plan, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δεν θα δημιουργηθεί mall, ζητώντας να υπάρξουν όμως διευκρινίσεις για τη χρήση των 22.000 τ.μ.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να γίνει το ΣΙΛΟ Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων".

Pin It