ΟΜΥΛΕ: Συμμετοχή στην απεργία της 2ας Οκτωβρίου

kavos naftergatis

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ, σε συνεδρίασή του την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, εξέτασε διεξοδικά τις ρυθμίσεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που αφορούν τα εργασιακά. Μετά το τέλος της συνεδρίασης εξέδωσε ανακοίνωσή όπου επισημαίνει:

"Το γεγονός ότι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο περιέχονται εκτεταμένες εργασιακές ρυθμίσεις, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βασίζει την ανάπτυξη στην παγίωση και επιπλέον συρρίκνωση της εργασιακής ζούγκλας, που θεσμοθετήθηκε την δεκαετία των μνημονίων.
Με τις απειλούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις η κυβέρνηση ουσιαστικά καταργεί τις κλαδικές ΣΣΕ, που ήδη είχαν συρρικνωθεί τα χρόνια των μνημονίων.
Παρεμβαίνει βάναυσα στον εμβληματικό θεσμό του ΟΜΕΔ (μεσολάβηση – διαιτησία), παρά τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε και ουσιαστικά ακυρώνει την μονομερή προσφυγή στη διαιτησία.
Παρεμβαίνει στα εσωτερικά των Συνδικάτων, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα φακελώνοντας τους εργαζόμενους και τη συμμετοχή τους στα Συνδικάτα. Το θέμα της διαφάνειας των Συνδικάτων είναι υπόθεση των ίδιων των Συνδικάτων, με την καθιέρωση του συνδικαλιστικού βιβλιαρίου (κάρτα), που προβλέπεται στον 1264/82.
Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πιστοποιεί ότι θεσμοθετεί σύμφωνα με τις θέσεις του ΣΕΒ.
Η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, κυρίως με τη διάλυση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με ευθύνη του ΠΑΜΕ, δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στην αγωνιστική αντίδραση των Συνδικάτων.
Το ΔΣ της ΟΜΥΛΕ, ανταποκρινόμενο στον συντονισμό από μεριάς ΓΣΕΕ, αποφάσισε μαζί με πληθώρα άλλων Συνδικάτων να πραγματοποιήσει Απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, διεκδικώντας να σταματήσει ο εργασιακός κατήφορος και να αποκατασταθούν οι εργασιακές σχέσεις με την πλήρη εφαρμογή του θεσμού των ΣΣΕ, όπως προβλέπεται στον 1876/90, αποκατάσταση του θεσμού της διαιτησίας – ΟΜΕΔ, καθώς και προώθηση της πλήρους απασχόλησης με εργασιακά δικαιώματα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2/10/2019, καθώς και στις συγκεντρώσεις στα κατά τόπους εργατικά κέντρα".

Pin It

menoumespiti