HELMEPA - USCG: 7η Ετήσια συνάντηση

helmepa uscg

Εκπρόσωποι επτά διαχειριστριών εταιρειών μελών της Helmepa στην Washington

Εκπρόσωποι επτά διαχειριστριών εταιρειών Μελών της HELMEPA, συνοδευόμενοι από το Γενικό Διευθυντή της, Δημήτρη Μητσάτσο και την Εκτελεστική Συντονίστρια Κριστιάνα Πρεκεζέ, συναντήθηκαν την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου στο Αρχηγείο της Αμερικανικής Ακτοφυλακής στην Washington με τον επικεφαλής του Prevention Policy, Υποναύαρχο Richard Timme και επιτελείς του.

Σε ένα πολύ θερμό κλίμα, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ανέπτυξε η κα Πρεκεζέ. Οι εκπρόσωποι των Μελών αντάλλαξαν απόψεις και έλαβαν διευκρινίσεις από τους υπεύθυνους επιτελείς σε θέματα σχετικά με την εφαρμογή του επικείμενου ορίου του ΙΜΟ για το θείο στα καύσιμα (IMO 2020 sulphur cap), τα αέρια θερμοκηπίου και την ενεργειακή απόδοση, τη διαχείριση θαλάσσιου έρματος, τις επιθεωρήσεις πλοίων, τις απαιτήσεις του VIDA, τα ηλεκτρονικά βιβλία πετρελαίου και άλλα.

Ο Ναύαρχος Timme χαιρέτισε την αντιπροσωπεία της HELMEPA, τη μακρά συνεργασία της οποίας με τη USCG γνωρίζει και από την ενημέρωση του από τους προκατόχους του. «Είναι ο 7ος χρόνος» είπε «που εταιρείες Μέλη της HELMEPA συναντώνται με το Prevention Policy της Ακτοφυλακής, που θεωρεί συναντήσεις με ανθρώπους της ναυτιλίας σημαντικές διότι οδηγούν σε εποικοδομητικό διάλογο».

Οι Έλληνες εκπρόσωποι των Μελών της HELMEPA ευχαρίστησαν τον Ναύαρχο και τους επιτελείς του, ενώ ο κ. Μητσάτσος τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη HELMEPA και να μιλήσει στο Συνέδριο της στα Ποσειδώνια 2020. Ο RADM Timme αποδέχθηκε την πρόταση και η ετήσια συνάντηση έληξε με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Οι εταιρείες Μέλη που εκπροσωπήθηκαν ήταν:

- Arcadia Shipmanagement Co. Ltd - Θεοφάνης Χατζηκαμπούρης, DPA/CSO
- Atlantic Bulk Carriers Management Ltd - Πάνος Ζαχαριάδης, Technical Director
- Costamare Shipping Company SA - Ιωάννης Δρακογιαννόπουλος, RS&Q Manager DPA/CSO
- Euronav Ship Management Hellas Ltd, Παντελεήμων Πατσουλής, Vetting and Nautical Manager, CySO/OT
- Minoa Marine Ltd - Μιχαήλ Γαβριήλ, DPA - CSO HSQE Manager
- Springfield Shipping Co of Panama SA - Ευάγγελος Σουρούλιας, Compliance Manager
- Sun Enterprises Ltd - Χαρίλαος Κανελλόπουλος, Safety, Quality & Vetting Manager / DPA

eep logo