Πλακιωτάκης για τραγωδία στην Κω: Βαθιά λύπη

thalassa sosivio

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών

Τη βαθιά του λύπη για το συμβάν που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, όταν από τη σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με λέμβο που μετέφερε μετανάστες, ένα τρίχρονο παιδάκι συριακής καταγωγής έχασε τη ζωή του ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνδρας, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με εντολή του υπουργού στην Κω βρίσκεται ήδη ο περιφερειάρχης Δωδεκανήσων αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Αργυράκης, ενώ σπεύδει και ο κλαδάρχης του Κλάδου Επιχειρήσεων του Λιμενικού αρχιπλοίαρχος Γιώργος Καραγεώργος.

Επίσης άμεσα ενημερώθηκαν για το συμβάν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές της Κω, καθώς και οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, που ελέγχονται, η λέμβος που μετέφερε τους αλλοδαπούς δεν διέθετε καμιά απολύτως σήμανση, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτήν δεν φορούσαν σωσίβια.

Επίσης διευκρινίστηκε ότι και τα δύο σκάφη βρίσκονταν σε κίνηση όταν συγκρούστηκαν.

Από τη σύγκρουση η λέμβος, που μετέφερε 34 άτομα αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να αγνοείται αυτήν τη στιγμή ακόμη ένας άνδρας, ενώ τραυματίστηκαν έξι μετανάστες μεταξύ των οποίων και μία έγκυος.

Από τους έξι οι δύο είναι τραυματισμένοι, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείo για προληπτικούς λόγους.

Οι έρευνες στο σημείο του συμβάντος συνεχίζονται από τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex.

Επίσης, στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

eep logo