Σχέδιο έκτακτων αναγκών στο λιμάνι της Ελευσίνας

limani eleusinas

Πρωτοβουλία του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου Απόστολου Καμαρινάκη


Με πρωτοβουλία του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας κ. Απόστολου Καμαρινάκη, θα συγκληθεί άμεσα στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας ευρεία σύσκεψη στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς για την κατάρτιση πλάνου έκτακτης ανάγκης του λιμένα.

Στην σύσκεψη θα κληθούν να συμμετέχουν στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο του Δήμου Ελευσίνας, όσο και και των όμορων Δήμων.

a.kamarinakis

Στόχος της πρωτοβουλίας του κ. Καμαρινάκη είναι να υπάρξει εγκαίρως ένας συντονισμός που θα καταλήξει σε ένα πλάνο αντιμετώπισης έκτακτων γεγονότων και φαινομένων, που δεν θα αφορούν μόνο την προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά και εκτείνονται και σε άλλα φαινόμενα, όπως πυρκαγιά, ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις κοκ.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα θωρακιστεί μόνο το λιμάνι της Ελευσίνας ενόψει μάλιστα και του 2021 κατά το οποίο η Ελευσίνα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά δυνητικά θα αποκτήσει όλη η ευρύτερη περιοχή ένα πλάνο ικανό να δώσει ρεαλιστικές λύσεις σε έκτακτα γεγονότα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη ο κ. Καμαρινάκης προκάλεσε μια πρώτη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην οποία μετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας θαλασσίου Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πλοίαρχο ΛΣ Γιώργο Μαραγκό, αλλά και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα υφιστάμενα σχέδια προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος και εξετάσθηκαν τρόποι ενίσχυσης των σχεδίων αυτών εκ μέρους της αρμόδιας διεύθυνσης.

eep logo