"BOUBOULINA": Εξετάστηκε το υλικό από τις ειδικές κάμερες του πλοίου

petrelaio rypansh

Δεν υπάρχει ανάμειξη του τάνκερ σε περιβαλλοντική ρύπανση στη Βραζιλία, σύμφωνα με τη DELTA TANKERS

Δεν προκύπτει καμία ανάμειξη τάνκερ συμφερόντων της σε περιστατικό περιβαλλοντικής ρύπανσης στη Βραζιλία, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η εταιρία DELTA TANKERS LTD, διαχειρίστρια εταιρεία του υπό Ελληνική σημαία δεξαμενοπλοίου "BOUBOULINA" (IMO No 9298753), και ενώ προηγήθηκε εξέταση υλικού που προέκυψε από τις ειδικές κάμερες και τους αισθητήρες του συγκεκριμένου πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων, τo υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο "Bouboulina" χαρακτηρίσθηκε από τις αρχές της Βραζιλίας ως «ο κύριος ύποπτος» για πετρελαιοκηλίδα που σημειώθηκε στις ακτές της βορειοανατολικής Βραζιλίας σε μήκος μεγαλύτερο των 2.000 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της DELTA TANKERS LTD από τη μελέτη αυτού του υλικού δεν προκύπτει καμία ένδειξη διαρροής, ή ότι το πλοίο σταμάτησε, επιβράδυνε ή μετέβαλε την πορεία του, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου πλου του από τη Βενεζουέλα στο λιμάνι Melaka της Μαλαισίας. Δεν προκύπτει επίσης καμία ένδειξη διεξαγωγής εργασίας STS (Ship-to-Ship operation).

Προσθέτει επίσης ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να θέσει αυτό το υλικό στη διάθεση των αρχών της Βραζιλίας, σε περίπτωση που αυτές έρθουν σε επαφή μαζί της, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα που εμφανίστηκε στις ακτές της χώρας στο τέλος του καλοκαιριού.

Υπογραμμίζει ωστόσο ότι τέτοια επαφή, μέχρι στιγμής, δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας, το πλοίο "ΒOUBOULINA" αναχώρησε πλήρες φορτίου από τη Βενεζουέλα, στις 19 Ιουλίου του 2019, με κατεύθυνση το λιμάνι Melaka της Μαλαισίας. Το πλοίο έφτασε στον προορισμό του χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ξεφόρτωσε το σύνολο του φορτίου του, χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή απώλεια.

Σύμφωνα με την DELTA TANKERS LTD η εταιρεία λειτουργεί εφαρμόζοντας τις πιο αυστηρές πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται η χρήση καμερών και αισθητήρων, σε απόλυτη συμφωνία με τους σχετικούς διεθνείς κανονισμούς. Η εταιρεία, τέλος, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές της Βραζιλίας διευκολύνοντας το έργο τους, αν και εφ' όσον αυτές επικοινωνήσουν μαζί της.

eep logo