Σεμινάριο ψυχολογικής υποστήριξης για τους Λιμενικούς των Πλοίων Ανοιχτής Θαλάσσης

limeniko ploio anoixtis thalassis

Τρόποι ενίσχυσης της ψυχικής υγείας - αντοχή στο επιχειρησιακό στρες

Με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Υγειονομικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στα Πλοία Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., λόγω και των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στο Ανατολικό Αιγαίο, από την ανωτέρω Υπηρεσία δρομολογείται η διεξαγωγή Σεμιναρίου Ψυχολογικής Υποστήριξης από ομάδα ειδικών Ψυχικής Υγείας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο αναφερόμενο προσωπικό.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη τρόπων ενίσχυσης της ψυχικής υγείας που θα καταστήσει τα επιμορφούμενα στελέχη των Π.Α.Θ. πιο ανθεκτικά απέναντι στο επιχειρησιακό στρες.

Η δομή του σεμιναρίου θα αποτελείται από θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματικές ασκήσεις. Κατά την διάρκεια των βιωματικών ασκήσεων δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μοιραστούν και να επεξεργαστούν ψυχικά επώδυνες εμπειρίες από την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα με στόχο την ψυχική τους αποφόρτιση, την ενίσχυση της μεταξύ τους υποστηρικτικής λειτουργίας και την βιωματική εμπέδωση του θεωρητικού υλικού.

Η αναφερόμενη δράση πρόκειται να επεκταθεί κατά προτεραιότητα στο προσωπικό των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου και σε δεύτερο χρόνο στο προσωπικό των λοιπών Λιμενικών Αρχών.

eep logo