Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε σκάφη στη Γλυφάδα

fotia glyfada

Σοβαρές υλικές ζημιές σε δύο θαλαμηγούς

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δυο θαλαμηγούς στη Γ' μαρίνα Γλυφάδας, και επεκτάθηκε και σε τρίτο μικρότερο σκάφος.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη πυρκαγιάς και έντονου καπνού προερχόμενου από τα ελλιμενισμένα σκάφη “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” Ν.Π. 9168 και “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Π. 6318, ενώ διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είχε επεκταθεί και στα παρακείμενα σκάφη “LADY A” Ν.Π. 8537, “EAGLE I” σημαίας Ονδούρας και “SEA ONAR” σημαίας Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς μια 22χρονη αλλοδαπή επιβάτης του “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, έπεσε στη θάλασσα και κολύμπησε στην ακτή.

Από τη φωτιά δεν υπήρξαν θύματα αλλά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα σκάφη, ενώ έχουν ποντιστεί αντιρρυπαντικά φράγματα για την αποφυγή τυχόν ρύπανσης.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 10 οχήματα της πυροσβεστικής κι ένα πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας,ενώ επικουρικά επιχείρησαν δύο υδροφόρες και ένα πυροσβεστικό όχημα του δήμου Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης, καθώς και δύο υδροφόρες και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας..

Παράλληλα, από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες εκ των δύο σκαφών, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία αντιρρύπανσης το έργο πρόληψης και καταπολέμησης της ρύπανσης, καθώς και η λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η απάντληση πετρελαιοειδών καταλοίπων.

Από το περιστατικό, στα σκάφη “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” και “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” προκλήθηκαν υλικές ζημιές μεγάλης έκτασης, ενώ τα σκάφη “LADY A” και “EAGLE I” υπέστησαν μικρότερης έκτασης υλικές ζημιές. Τέλος, το σκάφος “SEA ONAR” υπέστη μικρής έκτασης υλικές ζημιές.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των εμπλεκόμενων σκαφών.

Pin It

deforestation