Ενημέρωση του ΓΓ του υπ. Ναυτιλίας Ε.A. Κυριαζόπουλου για το λιμάνι της Ελευσίνας

OLE 041219

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Απόστολο Καμαρινάκη

Ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του λιμανιού της Ελευσίνας είχε ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελος –Άγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τηνΤρίτη 3 Δεκεμβρίου, τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) όπου τον υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Απόστολος Καμαρινάκης.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Κυριαζόπουλο για τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές της Ελευσίνας καθώς και για τα ζητήματα του παραλιακού μετώπου της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμαρινάκης χαρακτήρισε την Ελευσίνα ως ένα μεγάλης αξίας λιμάνι, το μοναδικό στην Αττική όπου διακινείται χύδην φορτίο- κάτι που δεν γίνεται στον Πειραιά.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ αναφέρθηκε στα εγκαταλελειμμένα πλοία καθώς και στα 40 ναυάγια που βρίσκονται στον κόλπο της Ελευσίνας- κυρίως στη Βλύχα, μία περιοχή η οποία έχει χαρακτηριστεί νεκροταφείο πλοίων. Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμαρινάκης, ο σχετικός διαγωνισμός για την απομάκρυνσή των ναυαγίων βρίσκεται σε εξέλιξη, σε πολλές περιπτώσεις οι πλοιοκτήτες τους είναι εξαφανισμένοι και αναζητούνται δια της νομικής οδού, ο ΟΛΕ επιβαρύνεται οικονομικά με τα έξοδα απορρύπανσης μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καμαρινάκης και στη σημασία της αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της πόλης εν όψει του 2021 κατά το οποίο η Ελευσίνα θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση ήταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου κ.κ. Ευρυβιάδης Σαπουνάς και Αριστοτέλης Παπαδόπολης καθώς και τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΕ κ.κ. Κώστας Χρήστου εκπρόσωπος εργαζομένων ΟΛΕ και Χρήστος Κατσόγιαννης, πρόεδρος του Συνδέσμου φορτοεκφορτωτών.

 

eep logo