O Αρχηγός του Λιμενικού σε Λέρο-Κάλυμνο-Κω

limenarxeio lerou

Συναντήσεις και ενημέρωση από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης πραγματοποίησε υπηρεσιακές επισκέψεις στις Λιμενικές Αρχές Λέρου, Καλύμνου και Κω κατά το χρονικό διάστημα 16 με 18 Ιανουαρίου 2020, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυράκη, τον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχο Λ.Σ. Δημοσθένη Μπότση και τον Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Χριστιανό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις νήσους Λέρο, Κάλυμνο και Κω συναντήθηκε με τους Προϊσταμένους των οικείων Λιμενικών Αρχών και ενημερώθηκε εκτενώς για τη δραστηριότητα τους καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις Λιμενικές Αρχές ο Αρχηγός συνομίλησε με τα στελέχη των Υπηρεσιών, επισκέφθηκε τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που επιχειρούν στις ανωτέρω περιοχές, συνομίλησε με τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα αυτών ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για το έργο και τη δραστηριότητά τους.

Ο Αρχηγός, συνεχάρη τα στελέχη για τον επαγγελματισμό και τη φιλοτιμία που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της αποστολής τους, στις ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές που υπηρετούν και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.
Επίσης επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή και το προσωπικό της Σχολής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Λέρου και Καλύμνου, τον Αντιπεριφερειάρχη Επικοινωνιών και Μεταφορών Δωδεκανήσου, τον Έπαρχο Καλύμνου, τους προέδρους των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Λέρου και Καλύμνου καθώς και τους Διοικητές των μονάδων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού που εδρεύουν στις νήσους Λέρου, Κάλυμνο και Κω, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Κατά την παραμονή του στην Κάλυμνο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Προέδρους και τα μέλη των Αλιευτικών Συλλόγων Καλύμνου και να ενημερωθεί για τα ανακύπτοντα προβλήματα.
Τέλος εθιμοτυπικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο κ. Αρχηγός με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ.κ. Στέφανο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιο καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

eep logo