Αδ.Γεωργιάδης: Αν δεν βρούμε λύση για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, τέλος Μαρτίου θα κλείσουν

nafphgeia elefsinas

Έχουμε επιλέξει να προχωρήσουμε με την «ΟΝΕΧ»

Το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου εξυγίανσης του ναυπηγείου Ελευσίνας και τις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ του νυν ιδιοκτήτη του, κ. Ταβουλάρη, και του προτιμώμενου επενδυτή, της εταιρείας ONEX του κ. Ξενοκώστα, παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης στο σωματείο εργαζομένων του ναυπηγείου Ελευσίνας.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, παρουσία των βουλευτών Δυτικής Αττικής, Αθ. Μπούρα, Ε. Λιάκου και Γ. Κώτσηρα, συναντήθηκαν σήμερα, με το σωματείο εργαζομένων του ναυπηγείου Ελευσίνας και σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε:

«Εφ' όσον όλα πάνε καλά και η συμφωνία μεταξύ των κυρίων Ταβουλάρη και Ξενοκώστα επιτευχθεί, θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση που είναι, κατά το μοντέλο εξυγίανσης των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, η ενδιάμεση λειτουργία και η μεταφορά του ναυπηγείου στην ONEX υπό τους όρους φυσικά της κατά προτεραιότητα πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας».

Στο μεταξύ, ο υπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, είπε: «Είναι ύψιστη κυβερνητική προτεραιότητα να βρεθεί λύση στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Αν δεν βρούμε λύση, τέλος Μαρτίου θα κλείσουν. Έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να προχωρήσουμε με την "ΟΝΕΧ", την εταιρεία που επαναλειτούργησε τα ναυπηγεία Σύρου. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, υπάρχει business plan και ένα ορατό χρονοδιάγραμμα που μπορεί σύντομα να βγάλει τα ναυπηγεία Ελευσίνας από το τέλμα. Έχουμε μεγάλη διεθνή υποστήριξη για να γίνει αυτό το εγχείρημα. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν ευκαιρία. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει μπροστά».

 

eep logo