Σε καραντίνα στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Ελ.Βενιζέλος»

el venizelos demeno

Με 20 κρούσματα κορωνοϊού - 36 Έλληνες ανάμεσα στο πλήρωμα

Το κρουαζιερόπλοιο «Ελ Βενιζέλος» παραμένει σε καραντίνα στον Πειραιά χωρίς να... δέσει καθώς σε αυτό επιβεβαιώθηκαν 20 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό.

Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου και δεν του επιτράπηκε εξ αρχής να δέσει καθώς προέρχεται από ταξίδια μεταξύ του Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας. Το πλοίο μετέφερε Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean.

Λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, όμως, οι εργασίες ακυρώθηκαν και το πλοίο επέστρεψε. Στην Τουρκία δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά με τις ελληνικές Λιμενικές αρχές να του απαγορεύουν να δέσει.

Το πρώτο κρούσμα στο πλοίο ήταν 72χρονος ναυτικός ελβετικής εθνικότητας, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί ακόμα δύο ακόμη αλλοδαποί. Στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα. Πάρθηκαν φυσικά μέτρα για τις συνθήκες διαμονής του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων. Για την ακρίβεια στο πλοίο υπάρχουν 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν.

Οπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή του ενημέρωση, 20 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό μέχρι τώρα στο πλοίο «Ελ Βενιζέλος» που αφορούν επιδημική έξαρση κρουσμάτων σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου.

«Το κρουαζιερόπλοιο ελέγχθηκε συνολικά από ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το σύνολο των επιβαινόντων, 383 άτομα, ελέγχθηκαν» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo